​Για κατασκευασμένο θέμα, έκανε λόγο η Περιφέρειαρχης Αττικής, Ρ. Δούρου όσον αφορά το πρωτοσέλιδο του Πρώτου Θέματος που ανέφερε ότι ανέθεσε την καθαριότητα του κτιρίου της Περιφέρειας σε ιδιωτικό συνεργείο καθαρισμού και όχι στις καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ, στον αγώνα τον οποίων η κα Δούρου υπήρξε πάντα δίπλα τους.

«Συμπαραστέκομαι στον αγώνα των καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ και θα συμπαραστέκομαι για λόγους αρχής. Ο υποβιβασμός του αγώνα τους σε μια πελατειακή πράξη αποτελεί λαϊκισμό, αποτελεί προσβολή του αγώνα τους γιατί σκοπός τους είναι να επιστρέψουν όλες τους στις εργασίες από όπου απολύθηκαν παράνομα. Δεν διεκδικούν ελεημοσύνη οι καθαρίστριες και ούτε βέβαια θέλουν να χρησιμοποιούνται για ανομολόγητες, αλλά εν τέλει πολύ φανερές σκοπιμότητες», είπε η κα Δούρου.

Η Περιφερειάρχης Αττικής μάλιστα τόνισε ότι ουδέποτε προεκλογικά υποσχέθηκε καμία πρόσληψη στην Περιφέρεια, επομένως ούτε και την πρόσληψη των καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ, κάνοντας λόγο για ένα κατασκευασμένο θέμα.

«Δεν κάναμε προεκλογικά ή μετεκλογικά καμία δέσμευση για προσλήψεις γενικά στην Περιφέρεια ή για πρόσληψη των καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ. Κι αυτό γιατί η δική μας πολιτική βρίσκεται στον αντίποδα μιας πελατειακής αντίληψης βολέματος ημετέρων. Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης. Οι συγκεκριμένες συμβάσεις που αναφέρει το δημοσίευμα είναι από τον Μάρτιο, που στην αρμόδια επιτροπή οικονομικών τις ξαναβλέπουμε όλες», είπε και πρόσθεσε:

«Τη στιγμή που η Αττική δοκιμάζεται από μια νεροπον��ή, τη στιγμή που γίνεται φανερό σε όλους τους πολίτες το πόσο ελλιπής και διάτρητη είναι η αντιπλημμυρική θωράκιση το 2014, τη στιγμή που αποδεικνύεται πόσο σαθρά είναι έργα που θα έπρεπε να είχαν γίνει από χθες, έχουμε μια συγκεκριμένη εφημερίδα να επιλέγει το συγκεκριμένο θέμα, το οποίο είναι μια κατασκευή προκειμένου να πληγεί μια νέα περιφερειακή αρχή που είχε αποφασίσει να υλοποιήσει δεσμεύσεις που ενοχλούν συγκεκριμένα συμφέροντα. Λίγη τσίπα από ανθρώπους που έχουν κάνει επάγγελμα την παραπληροφόρηση και επιστήμη τη διαστρέβλωση».

Όσον αφορά τέλος, στο γεγονός ότι δεν συμμετείχε στη σύσκεψη για τις αποζημιώσεις των πληγέντων από τις πλημμύρες η κα Δούρου είπε:

«Το θέμα των αποζημιώσεων των πολιτών και των επιχειρήσεων από την πολιτεία δεν μπορεί να γίνει πεδίο μικροκομματικής πολιτικής και μάλιστα με όρους προεκλογικής περιόδου. Τα όσα συνέβησαν με την συνάντηση στην οποία η Περιφέρεια Αττικής δεν κλήθηκε δεν είναι τα πρώτα. Είχε προηγηθεί ο απολογισμός της αντιπυρικής περιόδου και το τι είχε αντιμετωπίσει το κράτος που πάλι η περιφερειακή αρχή Αττικής απουσίαζε».