Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για τα αποτελέσματα των stress test των ελληνικών τραπεζών, με δήλωσή του που αναρτήθηκε στα social media, διατυπώνοντας εμμέσως αιχμές για τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Τα τεστ αντοχής των Ελληνικών τραπεζών ξεπέρασαν κάθε προσδοκία.

Πλέον, βήμα- βήμα, πάνω σε στέρεες βάσεις, βγαίνουμε από την κρίση. Έτσι μόνον δημιουργείται μια νέα Ελλάδα και υπερήφανη και οικονομικά ισχυρή και κοινωνικά δίκαιη. Αυτή την πορεία δεν επιτρέπεται να την ανακόψει κανείς» αναφέρεται στη δήλωση του πρωθυπουργού.

Περισσότερο σαφείς και πολύ πιο επικριτικές ήταν οι αναφορές της εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Άννας Ασημακοπούλου, στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, με αφορμή τα stress test:

«Μετά την επιτυχή αξιολόγηση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, αντιλαμβάνεται πια κανείς τι θα συνέβαινε αν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε την ευκαιρία να εφαρμόσει τις «προτάσεις» του. Είπαν ότι θα πάρουν χρήματα από τα 11 δις ευρώ του ΤΧΣ για να διαγράψουν τα χρέη προς τις τράπεζες, την ώρα που χρειάζονταν σχεδόν 80 δις.

Είπαν ότι πρώτα πρέπει να σωθούν οι δανειολήπτες και μετά οι τράπεζες, την ώρα που η κυ��έρνηση επιτυγχάνει και τα δύο, προχωρώντας στη μεγαλύτερη αναδιάρθρωση ιδιωτικού χρέους που έγινε ποτέ και διατηρώντας συγχρόνως ασφαλές το τραπεζικό μας σύστημα.

Μίλησαν για «σεισάχθεια», όταν το σχέδιό τους θα επιβάρυνε το δημόσιο χρέος, δηλαδή τους Έλληνες φορολογούμενους, με πάνω από 20 δις ευρώ

Είπαν ότι θα θέσουν τις τράπεζες υπό «δημόσιο κοινωνικό έλεγχο», όταν αυτό συμβαίνει ήδη.

Ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε ίδρυση δυο-τριών νέων τραπεζών «ειδικού σκοπού», υποστηρίζοντας ότι για κάθε μια δεν χρειάζεται πάνω από 1 δις, όταν ήδη 25 ευρωπαϊκές τράπεζες παρουσιάζουν προβλήματα» ανέφερε η εκπρόσωπος της ΝΔ.

Στο ίδιο επικριτικό για τον ΣΥΡΙΖΑ πνεύμα η κ. Ασημακοπούλου συνέχισε:

«Έκαναν τα πάντα για να δυσφημήσουν το ελληνικό τραπεζικό σύστημα στο εξωτερικό, αποκαλώντας τις τράπεζές μας «ζόμπι» και βομβαρδίζοντας με ερωτήσεις τον κ. Ντράγκι.

Απείλησαν θεούς και δαίμονες, στοχοποιώντας κάθε ενέργεια της κυβέρνησης για διασφάλιση των καταθέσεων.

Προειδοποίησαν ότι «οι τράπεζες θα εθνικοποιηθούν μονομερώς», απειλώντας ουσιαστικά την παρουσία της χώρας στο ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα και προεξοφλώντας την έξοδο της χώρας μας από την ΕΕ.

Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες γνωρίζουν ότι τίποτε δεν είναι διασφαλισμένο αν δεν είναι ασφαλείς οι καταθέσεις τους».