​Ως την «απόλυτη καταστροφή για τον τόπο» χαρακτήρισε ο Άδωνις Γεωργιάδης την ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, αν και παραδέχθηκε ότι δεν ευθύνεται το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για όλα τα δεινά του τόπου.

Μιλώντας στην εκπομπή του Γ. Κουβαρά, στο Action24, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ τόνισε ότι την ώρα που μια χώρα έχει κατακτήσει ένα σημαντικό βιοτικό επίπεδο και μια συγκεκριμένη θέση στην ευρωζώνη και στην ΕΕ, μια κυβέρνηση που θα συγκρουστεί με τους δανειστές και τους εταίρους της χώρας θα σημάνει και την καταστροφή της.

Ο κ. Γεωργιάδης, αναφερόμενος στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που λένε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν θα προβεί σε καμία μονομερή ενέργεια, όπως είναι ο κ. Σταθάκης είπε ότι η στενή ομάδα του Αλέξη Τσίπρα μπορεί να… «κάνει την κωλοτούμπα», όμως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μόνο αυτή η ομάδα.

Μάλιστα περιέγραψε μια ζοφερή εικόνα σε περίπτωση που εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας:

«Φαντάζομαι την πρώτη μέρα διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, τα spreads να έχουν αγγίξει τα 1.500 και την Ελλάδα να μην μπορεί να δανειστεί με ό,τι συνέπειες έχει αυτό. Οι αγορές φάνηκε από ότι έγινε την περασμένη εβδομάδα, ότι δεν απαγορεύουν να εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά απαγορεύουν να αμφισβητηθεί η συμφωνία που έχει γίνει».