Στην Θεσσαλονίκη θα γιορτάσει την Εθνική Επέτειο του «ΟΧΙ» ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ο κ.Κ.Παπούλιας θα μεταβεί το απόγευμα της Δευτέρας στην συμπρωτεύουσα, όπου θα συναντηθεί με τον υπουργό Μακεδονίας - Θράκης Γιώργο Ορφανό.

Το πρωί της Τρίτης θα καταθέσει στεφάνι στο Ηρώο του Γ' Σώματος Στρατού και στην συνέχεια θα παρακολουθήσει την παρέλαση πολιτικών και στρατιωτικών τμημάτων στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Την κυβέρνηση, στην παρέλαση, θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Η μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη θα γίνει την παραμονή της εθνικής επετείου, την Δευτέρα, στις 11 το πρωί, στην οδό Τσιμισκή, και την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο ΥΜΑ-Θ Γιώργος Ορφανός, ο οποίος θα παραστεί και στην πανηγυρική δοξολογία της Κυριακής για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης και τον Πολιούχο της Άγιο Δημήτριο.

Εν τω μεταξύ, στις παρελάσεις που θα γίνουν την 28η Οκτωβρίου σε ορισμένους περιφερειακούς Δήμους δεν θα τοποθετηθούν εξέδρες επισήμων και ένας από τους Δήμους αυτούς είναι ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου, όπως ανακοινώθηκε, με απόφαση του δημάρχου Πέτρου Σούλα.