​Διαστάσεις παίρνει η κόντ��α που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Μητρόπουλο και τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κ. Μητσοτάκη, με τον πρώην υπουργό Εσωτερικών, Π. Παυλόπουλο να μπαίνει στη μέση και να αδειάζει κανονικά τον κ. Μητρόπουλο.

Όπως έγραψε την Πέμπτη, το star.gr, ο κ. Μητρόπουλος κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι προσπάθησε να διαστρεβλώσει τις θέσεις του και επικαλέστηκε γνωμοδότηση του 2006 που φέρει την έγκριση του τότε υπουργού Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλου.

Σύμφωνα με αυτή, για να προχωρήσει η μετατροπή των συμβάσεων αυτών δεν ήταν απαραίτητα τα τυπικά προσόντα.

Λίγο αργότερα, ο Προκόπης Παυλόπουλος προσήλθε στην αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών και διέψευσε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς του κ. Μητρόπουλου, κατηγορώντας τον ότι το έγγραφο που διάβασε στη Βουλή δεν έχει καμία σχέση με το θέμα που υποστήριζε.

«Η γνωμοδότηση του Συμβουλίου δεν έχει καμία σχέση με αυτά που ισχυρίστηκε ο κ. Μητρόπουλος. Ο νομικός σύμβουλος δεν προέβη σε καμία διασταλτική ερμηνεία του Συντάγματος, απλώς συμμορφώθηκε και ερμήνευε το διάταγμα που είχε ως στόχο την προστασία των συμβασιούχων οι οποίοι κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Σε καμία περίπτωση η ως άνω γνωμοδότηση δεν είχε στόχο να καλύψει πλαστά πιστοποιητικά ή ψευδείς βεβαιώσεις», είπε χαρακτηριστικά.