Την κατάργηση του 1/3 του συνολικού αριθμού αδειών που απαιτούνται αυτή τη στιγμή από τις επιχειρήσεις μέσα στον Νοέμβριο προανήγγειλε ο Νίκος Δένδιας μιλώντας σε ημερίδα του Επιχειρηματικό Φόρουμ των γαλλόφωνων κρατών και του Ελληνογαλλικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

«Ο συνολικός αριθμός αδειών λειτουργίας επιχειρήσεων, που προβλέπεται ότι χρειάζονται σήμερα, υπερβαίνει τις 400. Ελπίζουμε ότι θα καταργήσουμε τις πρώτες 120 από αυτές, μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου» τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, εξηγώντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι «να απλοποιήσει συνολικά όλα τα εταιρικά σχήματα, ώστε να απαλειφθεί η γραφειοκρατία από τη σύσταση των επιχειρηματικών φορέων».

Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχει μέριμνα για τη δημιουργία ενός νέου Πτωχευτικού Δίκαιου επιχειρήσεων και ιδιωτών, ενώ ένας άλλος τομέας, τον οποίο μελετά η κυβέρνηση, είναι η χρήση των ακινήτων στην ελληνική οικονομία.

Αναφερόμενος, τέλος, στο ρόλο της Γαλλίας στις επενδύσεις στη χώρα μας, ο κ. Δένδιας σημείωσε πως τα χρόνια της κρίσης έχουν επενδυθεί στην Ελλάδα περίπου 4,5 δισ. ευρώ γαλλικά κεφάλαια, αναδεικνύοντας τη Γαλλία στη δεύτερη «δύναμη» στις άμεσες ξένες επενδύσεις.