Βέλη στην κυβέρνηση για τη ρύθμιση για την πρόταση ρύθμισης των οφειλών σε ΔΟΥ και ασφαλιστικά Ταμεία εξαπέλυσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, σημειώνοντας ότι οι 100 δόσεις δεν επαρκούν για να ανακουφίσουν από το πρόβλημα των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Όπως εξηγεί ο υπεύθυνος Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, «η ρύθμιση που προτείνει η κυβέρνηση είναι μεν ευνοϊκότερη από την υφιστάμενη, ωστόσο, δεν επαρκεί για την επίλυση του προβλήματος των ληξιπρόθεσμων οφειλών, που συνεχίζουν να αυξάνονται, ούτε και για την ανακούφιση των χιλιάδων πολιτών που χρωστούν».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «συνεχίζεται η επιβολή επιτοκίου στο ποσό της οφειλής, ενώ και οι περικοπές στις προσαυξήσεις μειώνονται όσο αυξάνονται οι δόσεις. Με άλλα λόγια, αυτοί που χρειάζονται περισσότερες δόσεις, οι πιο ευάλωτοι σήμερα, θα καταβάλλουν τελικά υψηλότερο ποσό».

Στη συνέχεια, ο κ. Τσακαλώτος, ο οποίος τονίζει ότι η ρύθμιση ήρθε «μετά από πάμπολλες καθυστερήσεις και από την πίεση που άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ με την Πρόταση Νόμου που κατέθεσε πρόσφατα για τη ρύθμιση οφειλών», εξηγεί ότι η πρόταση της αντιπολίτευσης για είναι η σύνδεση των δόσεων με το διαθέσιμο εισόδημα του οφειλέτη, χωρίς την επιβολή επιτοκίου είναι η καλύτερη λύση.