​Έλεγχους στην είσοδο της Πρυτανείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου της Αθήνας (ΕΚΠΑ) θέλει ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, στηρίζοντας έτσι την απόφαση του πρύτανη του Ιδρύματος, Θ.Φορτσάκη.

Ο κ.Λοβέρδος έκανε μάλιστα έκκλησή προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις και πρόσθεσε πως «δεν είναι δυνατόν, στο κέντρο της Αθήνας, στο κέντρο Διοίκησης του μεγαλυτέρου και ιστορικοτέρου Πανεπιστημίου της Ελλάδος, του Πανεπιστημίου Αθηνών να μην μπορεί να ελέγχεται ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει, στο Διοικητήριο, στην Πρυτανεία, στο ιστορικό εκείνο κτίριο στο κέντρο της Αθήνας».

Σύμφωνα με τον κ. Λοβέρδο, «είναι πέρα από κάθε λογική να γίνεται λόγος για ανελευθερία, διότι δεν μιλάμε για το εσωτερικό πανεπιστημιακό χώρο, για εκεί που βρίσκεται το campus του Πανεπιστημίου, όπου, τέτοια μέτρα ενδεχομένως να είναι και δυσκολότερα».

Ο κ.Λοβέρδος άφησε αιχμές και κατά βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που είχαν εισέλθει χωρίς άδεια στην Πρυτανεία, σύμφωνα με το ΕΚΠΑ, ενώ χαρακτήρισε αδικαι��λόγητες τις κινητοποιήσεις.

«Αυτό προκαλεί κινητοποιήσεις σε μία Αθήνα, μία πόλη που πρέπει να ζήσει από τον τουρισμό, τα αγαθά του οποίου είδαμε φέτος; Δεν θα υπάρξει κοινή λογική; Δεν έχει κανένας το δικαίωμα. Τι πάει να πει είσαι βουλευτής; Είσαι βουλευτής για να παραβιάζεις το Νόμο; Τι πάει να πει είσαι συνδικαλιστής; Όλοι μας, όλοι οι πολίτες, ανεξαρτήτως ιδιοτήτων έχουμε υποχρέωση να σεβόμαστε στοιχειώδεις και ελάχιστους κανόνες» πρόσθεσε

Υπενθυμίζουμε ότι την Τετάρτη ομάδα φοιτητών εισέβαλε στο γραφείο του πρύτανη ζητώντας του εξηγήσεις για τον έλεγχο εισόδου – εξόδου, ενώ ορισμένοι φοιτητές ανήρτησαν πανό με το σύνθημα "Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία".