​Κολλητοί έχουν γίνει ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ! Λίγες μόνο ημέρες μετά την κρίσιμη συνάντηση τους στο Βερολίνο, όπου η Γερμανίδα πολιτικός διεμήνυσε την στήριξη της στην Ελλάδα, οι δύο τους θα βρεθούν ξανά, αυτή τη φορά στις Βρυξέλλες στα πλαίσια της Συνόδου Κορυφής στο ΕΛΚ (Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα).

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο ηγέτες είναι πιθανόν να έχουν στο περιθώριο κατ' ιδίαν συνομιλίες που θα αφορούν κυρίως την πορεία της Ελλάδας προς την έξοδο από το μνημόνιο, την προληπτική γραμμή στήριξης που πιθανότατα θα έχει η Ελλάδα σε αυτό το μεταβατικό στάδιο, αλλά και την τρέχουσα αξιολόγηση από την τρόικα, η οποία "σκοντάφτει" στο ασφαλιστικό και τα εργασιακά.

Ο κ.Σαμαράς αναμένεται να επαναλάβει τη διαβεβαίωσή του ότι η Ελλάδα θα μείνει στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων, ενώ θα τονίσει ότι πολλές από τις απαιτήσεις της τρόικας δεν βοηθούν προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης.

Εν τω μεταξύ, σε χθεσινή συνάντηση που είχε ο Έλληνας πρωθυπουργός με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ε.Βενιζέλο, αποφασίστηκε ότι η στρατηγική της συγκυβέρνησης δεν αλλάζει. Στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι η πρόωρη έξοδος από το πρόγραμμα και η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων.

«Aυτό που χρειάζεται είναι να συσπειρωθούμε στην προσπάθεια αυτή, να έχουμε τη σταθερότητα, την ενότητα, τη συναίνεση και την υπευθυνότητα που απαιτείται, γιατί μέχρι το τέλος του χρόνου και σίγουρα μέχρι τον Φεβρουάριο που θα έχουμε και τη διαδικασία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, μπορεί να έχει αλλάξει η κατάσταση μέσα στην οποία κινείται η χώρα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ.Βενιζέλος.