Στο Μέγαρο Μαξίμου συναντώνται αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Στην ατζέντα της συνάντησης περιλαμβάνεται η επικείμενη Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες, ενώ αναμένεται ως είθισται να ενημερώσει τους δύο πολιτικούς αρχηγούς ο υπουργός Οικονομικών κ. Γκ. Χαρδούβελης για τις εξελίξεις στο μέτωπο της οικονομίας, ενόψει και της επίσκεψης της τρόικας στις αρχές Νοεμβρίου.

Ο κ. Χαρδούβελης αναμένεται να ενημερώσει και για το ζήτημα που προέκυψε με την τρόικα και «μπλόκαρε» τη ρύθμιση με την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Τους κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλο αναμένεται να απασχολήσει επίσης το ζήτημα των απολύσεων στο Δημόσιο (για το οποίο υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κ. Μητσοτάκη και του ΠΑΣΟΚ), αλλά και οι τουρκικές προκλήσεις στην Κύπρο, μετά την αποστολή ερευνητικού σκάφους από την Άγκυρα στην κυπριακή ΑΟΖ, με τη συνοδεία πολεμικών πλοίων.