Στους 3 άξονες του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάπτυξη της οικονομίας, εφόσον το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας αναφέρθηκε το πρωί της Τετάρτης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Σταθάκης.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει τρία πράγματα στον τομέα της ανάπτυξης. Πρώτον, η επανεκκίνηση της οικονομίας περνάει μέσα από ένα ρυθμιστικό π��αίσιο, το οποίο μπορεί να κρατήσει ζωντανές τις επιχειρήσεις. Δεύτερον, η οικονομία χρειάζεται αλλαγή και έμφαση στο παραγωγικό μοντέλο. Άρα, προτεραιότητα στους παραγωγικούς τομείς. Γεωργία, μεταποίηση τεχνολογία και οτιδήποτε άλλο. Αναπροσαρμογή των εργαλείων που έχει το κράτος, αναπτυξιακός νόμος, επενδυτικά ταμεία κ.ο.κ. και συν προσθήκη νέων εργαλείων χρηματοδοτικών, αναπτυξιακή τράπεζα, αλλά και θεσμικών:απλοποίηση του συστήματος αδειοδότησης, γραφειοκρατικά προβλήματα που πρέπει να ξεπεραστούν. Τρίτο και βασικότερο ένα φορολογικό σύστημα, το οποίο θα είναι απλό, εύληπτο, συμβατό και κυρίως σταθερό για 5 χρόνια» είπε ο κ.Σταθάκης, μιλώντας στον Real fm και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

«Αυτές ήταν περίπου οι εξαγγελίες που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας πρόσφατα στο σχετικό συνέδριο της Ένωσης Επιχειρηματιών Ελλάδας και είναι ένα μίνι πλαίσιο θεσμικών αλλαγών και χρηματοδοτικών αλλαγών που μπορούν να δώσουν μια ώθηση στον τομέα της ανάκαμψης», πρόσθεσε

Αναφερόμενος στις απαιτήσεις της τρόικας για τα χρέη των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών, τις χαρακτήρισε «παράλογες», τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ψηλά στην ατζέντα του το θέμα αυτό, εκφράζοντας την ανάγκη «να βρεθούν μέτρα που θα διευκολύνουν τη μεγάλη πλειοψηφία των επιχειρήσεων, συνδυαστικά με ρυθμίσεις προς εφορία, ασφαλιστικούς οργανισμούς και τράπεζες προκειμένου να παραμείνουν ζωντανές και να μπορούν να λειτουργούν, βγάζοντας έξω τους "μπαταχτσήδες"» .