«Ψάχνουμε χώρο αλλά δεν βρίσκουμε».

Αυτό εξηγεί σε 25 βουλευτές της ΝΔ που ζήτησαν με ερώτηση στη Βουλή να μάθουν γιατί δεν έχει ακόμη τοποθετηθεί ο έφιππος ανδριάντας του Μεγαλέξανδρου του γλύπτη Ιωάννη Παππά στο κέντρο της Αθήνας ο υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τασούλας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το υπουργείο ευελπιστεί ότι τελικά θα βρεθεί λύση αν και η έλλειψη διαθέσιμου ανοικτού δημόσιου χώρου στο κέντρο της Αθήνας δημιουργεί δυσκολίες.

Ο κ. Τασούλας τονίζει ότι το άγαλμα είχε φιλοτεχνηθεί από τον αείμνηστο ακαδημαϊκό και γλύπτη Ιωάννη Παππά το 1993, με πρωτοβουλία της τότε υπουργού Πολιτισμού Ντόρας Μπακογιάννη, και ��ξηγεί ότι το θέμα «απασχόλησε κατ΄επανάληψη το δήμο Αθηναίων στην αρμοδιότητα του οποίου υπάγονται οι πλείστοι των ανοιχτών δημόσιων χώρων, στους οποίους ενδεχομένως θα μπορούσε να τοποθετηθεί ο ανδριάντας».

Όπως αναφέρει ο υπουργός Πολιτισμού, οι η πρόταση του δήμου Αθηναίων να τοποθετηθεί ο ανδριάντας σε χώρο πλησίον του ηλεκτρικού σταθμού της Θησείου, δεν έγινε αποδεκτή από το ΚΑΣ (Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο) με ομόφωνη γνωμοδότησή του τον Απρίλιο του 2012, διότι η εγκατάσταση ενός γλυπτού μεγάλων διαστάσεων δεν αναδεικνύεται στον περιορισμένο χώρο της πλατείας Θησείου και δεν συνάδει με τα μνημεία του περιβάλλοντος χώρου.