​Λίγο πριν την τελική απόφαση για το αν θα παραπεμφθούν ή όχι σε δίκη και υπό άκρα μυστικότητα, ο πρώην υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου, Γιώργος Παπακωνσταντίνου και οι συγγενείς του βρέθηκαν ενώπιον του πενταμελούς Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστ��ρίου προκειμένου να δώσουν διευκρινίσεις αναφορικά με την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην υπουργός επανέλαβε όλα όσα είχε πει στη Βουλή και ενώπιον του ανακριτή για τους χειρισμούς του στη λίστα αρνούμενος ότι έσβησε τα ονόματα των συγγενών του από τη λίστα, ενώ απέδωσε την εμπλοκή του σε πολιτικές σκοπιμότητες λόγω της ένταξης της χώρας στο Μνημόνιο.

Οι συγγενείς του (Ελένη Παπακωνσταντίνου, Συμεών Σικιαρίδης, Ανδρέας Ρωσσώνης) που κατηγορούνται για ηθική αυτουργία υποστήριξαν ότι δεν είχαν καμία ανάμειξη και ποτέ δεν ζήτησαν από τον εξάδελφο το σβήσιμο του ονόματος από τη λίστα Λαγκάρντ.

Υπενθυμίζουμε ότι ο εισαγγελέας Αρείου Πάγου, Βασίλης Πλιώτας, έχει προτείνει την παραπομπή του πρώην υπουργού στο Ειδικό Δικαστήριο για το αδίκημα της απιστίας και νόθευσης εγγράφου με σκοπό τον προσπορισμό σε τρίτο αθέμιτου οφέλους καθώς και για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος.

Όπως και να χει, μέσα στον Νοέμβριο θα ξέρουμε αν ο πρώην υπουργός και οι συγγενείς θα καθίσουν στο εδώλιο του Ειδικού Δικαστηρίου με τους δικαστικούς κύκλους πάντως να θεωρούν αυτό το σενάριο εξαιρετικά πιθανό.