​"Φρένο" στο νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων που προωθεί η κυβέρνηση βάζει η Χαριλάου Τρικούπη, τονίζοντας με ανακοίνωσή της ότι όσα είδαν το φως της δημοσιότητας δεν είναι αποδεκτά από το ΠΑΣΟΚ.

Όπως αναλυτικά γράψαμε στο star.gr, το σενάριο που ετέθη υπ' όψιν της τρόικας, έχει λάβει την έγκρισή της και πρόκειται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση προβλέπει βασικό μισθό 680 ευρώ, ενώ προβλέπονται αυξήσεις και μειώσεις ανάλογα με το επίπεδο εκπαίδευσης.

«Τα όσα δημοσιεύονται σήμερα για το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, αποτελούν σχεδιασμούς, τους οποίους το ΠΑΣΟΚ δεν έχει αποδεχθεί» διαμηνύει η Χαριλάου Τρικούπη, κατηγορώντας τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ.Μητσοτάκη πως «δεν διαβουλεύεται με τους κυβερνητικούς εταίρους του».

«Διάλογος και όχι συζήτηση με κραυγές»

Διάλογο με το ΠΑΣΟΚ για το Δημόσιο και όχι συζήτηση με «κραυγές», «διαρροές» ή «δημοσιεύματα» ζήτησε από την πλευρά του ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας στις κριτικές.

Ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε ότι «κανένας δημόσιος υπάλληλος σήμερα δεν κινδυνεύει με μείωση μισθού».

Σχετικά με τον βασικό μισθό για νεοπροσλαμβανόμενους στο Δημόσιο, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως το μισθολόγιο στον δημόσιο τομέα είναι συμπιεσμένο, γεγονός που όπως τόνισε αποθαρρύνει τους νεαρούς δημοσίους υπαλλήλους.

Ο υπουργός, επανέλαβε πως το 2014 θα είναι το τελευταίο έτος με ποσοτικό στόχο απομακρύνσεων από το Δημόσιο, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι οι απολύσεις θα συνεχιστούν και τα επόμενα χρόνια, καθώς θα συνεχιστούν οι έλεγχοι σ��α πλαστά πιστοποιητικά.