Νέο μήνυμα έστειλε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στον προκάτοχό του και πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, με τα όσα ανέφερε στη συνεδρίαση της Συντονιστικής Γραμματείας της Εθνικής Οργανωτικής Επιτροπής για το συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης, σε κεντρικό αθηναϊκό ξενοδοχείο.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι είναι διαρκής, επίμονη και ειλικρινής η πρόσκληση για συμμετοχή, τόσο την οργανωτική επιτροπή όσο και στο συνέδριο, αλλά και μετά, στο ψηφοδέλτιο και τους αγώνες, αλλά πρόσθεσε ότι «όμως, δεν εξαρτώμεθα από κανέναν, από κανένα κόμμα, κίνηση ή πρόσωπο».

Στη συνέχεια ανέφερε για το ίδιο ζήτημα: «Τους θέλουμε όλους, αλλά προχωράμε όσοι είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναφέρθηκε επίσης στις εξελίξεις των ημερών σχετικά με την έξοδο από το μνημόνιο και την κατάσταση στις αγορές. «Η χώρα βεβαίως κι έχει επιτύχει πολλά κι έχει εξαιρετικά καλά δεδομένα, αλλά η κατάσταση είναι εύθραυστη, γιατί χρειάζεται συναίνεση, ενότητα και προοπτική, σταθερότητα εθνική, όχι απλώς κυβερνητική. Αν αυτά δεν ισχύουν, τότε φυσικά δεν μπορούμε να ολοκληρώσουμε το έργο μας» επισήμανε.

Ο ��. Βενιζέλος επανέλαβε ��α επτά σημεία τού σχεδίου εξόδου από την κρίση, το οποίο παρουσίασε αναλυτικά κατά τη συζήτηση στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης, σημειώνοντας ότι παράλληλα με αυτά είναι βασικές οι εξής τέσσερις προϋποθέσεις: Πολιτική σταθερότητα, εθνική συναίνεση, σεβασμός στις θυσίες του λαού και τα δημοσιονομικά επιτεύγματα και εθνικό καθήκον αλήθειας χωρίς ψευδείς υποσχέσεις. «Πού βλέπει κάποιος να έχει ειπωθεί ότι η Ελλάδα θα κινηθεί πρόωρα, μονομερώς, χωρίς εγγυήσεις, χωρίς ασφάλεια; Το σχέδιο είναι υπεύθυνο, ολοκληρωμένο, είναι αυτό που οδηγεί στην έξοδο από την κρίση και το μνημόνιο», σημείωσε.

Ακόμη τόνισε ότι «στόχος μας είναι η έξοδος από το μνημόνιο και την επιτήρηση της τρόικας, η επάνοδος ��τους κανονικούς θεσμούς της Ευρώπης», για να προσθέσει ότι «λένε κάποιοι πως αυτή η δήλωση, του αυτονοήτου, της κυβέρνησης, ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να μένει συνεχώς στο μνημόνιο σε μια θέση μη κανονική, αυτό είναι που προκάλεσε την κρίση στο χρηματιστήριο και τη διεθνή αγορά ομολόγων», εκφράζοντας τη διαφωνία του παράλληλα με την συγκεκριμένη αιτιολόγηση.