Συνεχίζεται η κόντρα ανάμεσα στην κυβέρνηση και στον ΣΥΡΙΖΑ για την φυγή καταθέσεων.

Κύκλοι της Κουμουνδούρου υποστηρίζουν ότι πρόκειται για μία «πανικόβλητη» συγκυβέρνηση που δεν διστάζει «ούτε καν τις καταθέσεις των πολιτών να ρισκάρει προκειμένου να παρατείνει λίγους μήνες τη θητεία της».

Υποστηρίζουν ακόμη ότι «δεν διστάζει να βάζει την Ελλάδα σε περιπέτειες μόνο και μόνο για να παραμείνει αυτή λίγους μήνες παραπάνω στην εξουσία» και ότι «καταφεύγει στο τελευταίο όπλο που της απέμεινε, τη στρατηγική της έντασης και της κινδυνολογίας με στόχο την τρομοκράτηση των πολιτών».

Στο ίδιο πνεύμα προσθέτουν ότι «ο κ. Σαμαράς επαναφέρει στη Βουλή τη θεωρία των δύο άκρων συνδέοντας τον ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία, ενώ οι επιτελείς του μιλάνε για άδεια ΑΤΜ και άλλες καταστροφές σε περίπτωση κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ», αλλά επισημαίνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να παρακολουθήσει «τον κατήφορο της συγκυβέρνησης στην ένταση και την κινδυνολογία».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη απάντησε ότι «τώρα πια τους κατάλαβαν όλοι» και συμπλήρωσε:

«Την ώρα που η Ευρώπη στηρίζει ανοιχτά την Ελλάδα και αναγνωρίζει τις επιτυχίες της ελληνικής κυβέρνησης, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εκείνος που πραγματικά παίζει ακόμη και με τις καταθέσεις του ελληνικού λαού και την ίδια στιγμή ουσιαστικά ζητά να μη βγούμε από το μνημόνιο».