«Έφυγε» από την ζωή σε ηλικία 95 ετών ο στενός συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου Γιάννης Χαραλαμπόπουλος. Πρόκειται για ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, καθώς είχε διατελέσει υπουργός Εξωτερικών, υπουργός Εθνικής Άμυνας, αλλά και αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, επί πρωθυπουργίας Ανδρέα Παπανδρέου.

Ο Γιάννης Χαραλαμπόπουλος είχε αναπτύξει έντονη αντιδικτατορική δράση, είχε φυλακιστεί στη Γυάρο, ενώ υπήρξε αρχηγός του ΠΑΚ στην Ελλάδα. Γεννήθηκε τον Φεβρουάριο του 1919 στο Ψάρι Μεσσηνίας, προερχόμενος από στρατιωτική οικογένεια.

Πολέμησε στην πρώτη γραμμή ως διοικητής λόχου Πεζικού στο Αλβανικό Μέτωπο συμμετέχοντας στην απελευθέρωση της Βορείου Ηπείρου. Κατά την Κατοχή διέφυγε στη Μέση Ανατολή, όπου υπηρέτησε σε μάχιμες μονάδες. Μετά το 1945 συνέχισε τις σπουδές του ��ε υποτροφία του Στρατού στo Ινστιτούτο Γούλιτς (Woolwich).

Τέλος, υπήρξε διοικητής διάφορων Μονάδων του Στρατού, καθηγητής της Σχολής Ευελπίδων, ενώ την ίδια περίοδο διετέλεσε ειδικός σύμβουλος στο τότε υπουργείο Συντονισμού.

Παραιτήθηκε από τον στρατό με τον βαθμό του συνταγματάρχη (ΜΧ) και πολιτεύτηκε με την Ένωση Κέντρου στη Μεσσηνία, όπου εξελέγη βουλευτής το 1963 και το 1964. Καθ' όλη τη διάρκεια της δικτατορίας ανέπτυξε έντονη αντιστασιακή δράση, συμμετέχοντας στη συλλογική ηγεσία της αντιστασιακής οργάνωσης ΕΚΔΑ.