Δεν λέει να κοπάσει η ένταση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης… Μετά την καταγγελία του εκπροσώπου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη για εξαγορά βουλευτών από επιχειρηματίες η οποία προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις, μια νέα καταγγελία από τον γραμμα��έα της ΚΟ του κόμματος Ν.Βούτση για ένα δάνειο που φέρεται να έχει συνάψει η ΝΔ έρχεται να ανοίξει νέο κύκλο αντιπαράθεσης.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ.Βούτσης μιλώντας από το βήμα της Βουλής στο νομοσχέδιο για την χρηματοδότηση των κομμάτων, κατήγγειλε ότι η ΝΔ το 2013 εμφανίζεται να συνήψε δάνειο ύψους 14,8 εκατ. ευρώ.

Ο Ν. Βούτσης ζήτησε εξηγήσεις, ανέφερε ότι έχει μεταφέρει το θέμα στον γραμματέα της ΝΔ Α. Παπαμιμίκο (που πάντως αναφέρει ότι δεν έχει συναφθεί δάνειο) και προειδοποίησε ότι, αν δεν δοθούν απαντήσεις από τη ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο.

Ο Ν. Βούτσης κατέθεσε τον ισολογισμό της ΝΔ του 2013, ο οποίος έχει δημοσιευθεί σε αθηναϊκή εφημερίδα. Από τον ισολογισμό, όπως είπε, η ΝΔ εμφανίζεται με νέο δάνειο, ενώ είχε ήδη δάνεια ύψους 146 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα η ΝΔ εμφανίζεται στα έσοδα να έχει σύνολο εισπραχθέντων εσόδων: 14.794.387,03 ευρώ. Και η διαφορά ανάληψης και εξόφλησης δανείων είναι: 14.602.252,29 ευρώ.

Στον πίνακα με τις δαπάνες αναγράφονται ως τόκοι και έξοδα δανείων: 17.048.807,25 ευρώ.

Στον ισολογισμό αναφέρεται υπόλοιπο δανείων

-στις 31/12/2012 το ποσό των 146.331.406,10 ευρώ

-στις 31/12/2013 το ποσό των 160.933.658,39 ευρώ.

Ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος απαντώντας στον κ.Βούτση, ξεκαθάρισε πως «η ΝΔ όποια δάνεια έχει πάρει τα πήρε με διαφάνεια. Εξυπηρετεί τα δάνειά της».

«Μην προσπαθείτε να δημιουργείτε εντυπώσεις μέσα στο πνεύμα των τελευταίων ημερών», πρόσθεσε ο υπουργός, ενώ στο θέμα παρενέβη και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης.

«Γνωρίζετε κόμματα που να έχουν πάρει δάνεια και να έχουν προσφέρει ενυπόθηκα ανταλλάγματα;», ρώτησε ο Φ. Κουβέλης και συνέχισε: «θα μας πείτε επιτέλους για τα δάνεια; Εξυπηρετούνται; Είναι «κόκκινα»; Ή δεν είναι και αναχρηματοδοτούνται για να μην μπουν στον κατάλογο των επισφαλών δανείων;».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ είπε πως «το πρόβλημα του πολιτικού συστήματος είναι θεσμικό και πολιτικό» και ότι «υπάρχει πρόσδεση του πολιτικού συστήματος σε συγκεκριμένα ο��κονομικά συμφέροντα». Εκτίμησε ότι «η προνομιακή αντιμετώπιση κάποιου κόμματος με εύκολη πρόσβαση στις δημόσιες προμήθειες, θα έχει αντάλλαγμα, χωρίς να αποτιμάται κατ’ ανάγκην χρηματικά».