«Περισσότερα χρέη στη Γερμανία δεν θα δημιουργούσαν ανάπτυξη στην Ιταλία, τη Γαλλία, την Ισπανία ή την Ελλάδα» δήλωσε ο σοσιαλδημοκράτης αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας κ. Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Ο κ. Γκάμπριελ κάλεσε τις χώρες της ΕΕ που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα να επιμείνουν στις μεταρρυθμίσεις τους και υποστήριξε ότι η Γερμανία «έχει κάνει ήδη πολλά» για την για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην ευρωζώνη, με τη δημοσιονομική τακτική της.

Παρά την αναθεώρηση των προβλέψεων για την ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας, ο αντικαγκελάριος υποστήριξε ότι δεν θα υπάρξει αλλαγή στην ακολουθούμενη οικονομική και δημοσιονομική πολιτική.

Ο κ. Γκάμπριελ ισχυρίσθηκε ότι η Γερμανία εξακολουθεί να βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης και ότι δεν θα αναθεωρήσει τον στόχο της για έναν ισοσκελισμένο προϋπολογισμό. «Δεν υπάρχει κανένας λόγος για να παρεκκλίνει η γερμανική κυβέρνηση από τη γραμμή της οικονομικής, δημοσιονομικής και κοινωνικής πολιτικής της» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το Βερολίνο αναμένει αύξηση του ΑΕΠ κατά 1,2% κα�� κατά 1,3% την ερχόμενη χρονιά, έναντι πρόβλεψης για 1,8% και 2% προηγουμένως.

Ο αντικαγκελάριος απέδωσε στην αδυναμία της ευρωζώνης και στην γεωπολιτική κρίση την κάμψη της δυναμικής της Γερμανίας .