​Την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να υπερψηφίσει την πρόταση νόμου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων για τα κόκκινα δάνεια εφόσον αυτή έλθει προς συζήτηση στην Βουλη, ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τρίτης ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας.

Όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, η πρόταση βρίσκεται σε παράλληλο μήκος κύματος με τις προγραμματικές επεξεργασίες του ΣΥΡΙΖΑ, έστω κι αν υπάρχουν κάποιες αποκλίσεις σε επί μέρους θέματα.

Ο Πάνος Καμμένος από την πλευρά του ευχαρίστησε τον κ.Τσίπρα για την συνάντηση, η οποία διήρκεσε περίπου μία ώρα και είπε ότι είναι σημαντικό να γίνονται τέτοιες συζητήσεις που δείχνουν, όπως είπε, ότι υπάρχει άλλη λύση πέραν του μνημονίου.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο κ.Καμμένος εκτίμησε ότι τα δύο κόμματα μπορούν να βρουν κοινά στοιχεία, υπογραμμίζοντας ότι στην προεδρική εκλογή συντάσσεται με τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας αφορά την επόμενη ημέρα των εκλογών και η απόφασή μας είναι να μην στηρίξουμε τη σημερινή κυβέρνηση», είπε ο κ. Καμμένος.

Σχολιάζοντας το θέμα της εισαγγελικής έρευνας μετά τις δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη για πρόθεση εξαγοράς βουλευτών από επιχειρηματίες, ο κ.Καμμένος τόνισε πως «τον πρώτο που πρέπει να καλέσει ο εισαγγελέας είναι τον κύριο Μητσοτάκη για την δήλωση που είχε κάνει στις 21/04/12 και είχε αναφερθεί στον κ.Συμπιλίδη και τα 30 αργύρια» .

«Ελπίζω η εισαγγελέας να επεκτείνει την έρευνα της και στις καταγγελίες ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους όπως το ΣΔΟΕ ερεύνησαν πρώην και νυν βουλευτές των ΑΝΕΛ. Ζούμε μέρες του 65’. Η δικαιοσύνη να κάνει την δουλειά της αν και οι πολίτες έχουν καταλάβει από πριν τι συμβαίνει» πρόσθεσε ο κ.Καμμένος.

BINTEO STAR