​«Θα χρειαστεί να περιμένει πάρα πολύ ο κ. Καλαντζής για την παραίτηση του κ. Σκουρλέτη. Άλλες παραιτήσεις συζητιούνται και διακινούνται, παρόλο που η κυβέρνηση υποτίθεται ότι πήρε ψήφο εμπιστοσύνης και τα σενάρια για αλλαγή κυβέρνησης, ακόμα και πρωθυπουργού είναι ζωντανά, για αλλαγή ηγεσίας στον κυβερνητικό εταίρο». Έτσι απάντησε στον αντιπρόεδρο της Βουλής, Γ. Καλαντζή, ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Α. Τσίπρα, Ν. Παππάς, μιλώντας στον Real Fm και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, μετά και από τις δηλώσεις του πρώτου για παραίτηση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα τόνισε επίσης ότι η κυβέρνηση λειτουργεί σπασμωδικά, καθώς πιέζεται από τις καταστάσεις.

«Υπάρχει ένα ψηφιδωτό το οποίο συνιστά κινούμενη άμμο, αποσταθεροποιεί την κυβέρνηση και την κάνει να λειτουργεί σπασμωδικά. Καμία φορά, οι αντιδράσεις δείχνουν και το τι ειδικό βάρος δίνει κάθε πολιτική παράταξη στα ζητήματα», είπε.

Ξεκαθάρισε μάλιστα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για να μην εκτραπεί η δημοκρατία.

«Εμείς έχουμε την υποχρέωση να κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου για να μην εκτραπεί η Δημοκρατία μας. Έχουν και ένα προληπτικό στοιχείο οι επισημάνσεις μ��ς. Εμείς ήρθαμε να πούμε ότι υπάρχει και διατηρείται μία τέτοια συζήτηση. Είχαμε παρεμβάσεις και του κ. Καμμένου, είχαμε την παρέμβαση του κ. Κωνσταντόπουλου, είχαμε την παρέμβαση του κ. Καρατζαφέρη παλαιότερα», δήλωσε και πρόσθεσε:

«Η δικαιοσύνη άλλες φορές αντιδρά, άλλες δεν αντιδρά. Δεν αντέδρασε όταν ο κ. Βενιζέλος είπε ότι έχει τα αμυντικά σχέδια της χώρας στο σπίτι του, ή όταν ο ίδιος ο Πρωθυπουργός είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ένοπλες συνιστώσες. Δεν περιμέναμε και δεν θεωρούμε δόκιμη την ανακοίνωση του Πρωθυπουργού, μετά την παρέμβαση της δικαιοσύνης. Εμείς αντιδράσαμε με ψυχραιμία. Αυτοί οι ανόητοι ισχυρισμοί δεν πείθουν κανέναν Έλληνα και καμία Ελληνίδα».

Όσο για τις πολιτικές συνεργασίες που αναζητά ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Παππάς έστειλε το μήνυμά του προς κάθε ενδιαφερόμενο.

«Είναι διακηρυγμένη επιδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ η ευρύτερη συμπαράταξη των δυνάμεων στην πορεία προς τις εκλογές. Δεν νομίζω ότι κανείς θα εκπλαγεί αν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ βρεθούν δυνάμεις ευρύτερες που αυτή τη στιγμή δεν είναι στον ΣΥΡΙΖΑ. Σε καμία περίπτωση τέτοιου τύπου τοποθετήσεις δε θα μας σταματήσουν από το να βαδίζουμε εκεί που βαδίζουμε εδώ και τέσσερα χρόνια και έχει φέρει αυτά τα πολιτικά αποτελέσματα για μας. Εάν κάποιος δεν θεωρήσει ότι είναι σημαντικό να τερματιστεί αυτή η πολιτική και ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κόβει τις γέφυρες συνεργασίας μαζί μας», δήλωσε.

ΒΙΝΤΕΟ STAR