Η ανακοίνωση των 4.000 στελεχών του κόμματος και συγκεκριμένα της "Κίνησης των 75", όχι μόνο δεν συγκίνησε την Χαριλάου Τρικούπη, αντιθέτως προκάλεσε την σκληρή απάντηση της.

«Το κείμενο που υπογράφουν και εννέα μέλη της ΚΠΕ (κεντρικής πολιτικής επιτροπής) επιβάλλει να αναρωτηθεί κάποιος: ποιες διαδικασίες ακολουθήθηκαν για τις μεγάλες επιλογές που οδήγησαν το ΠΑΣΟΚ να αναλάβει μόνο του την ευθύνη της υπαγωγής στο μνημόνιο και το πρόγραμμα στήριξης το 2010 ή να συμμετάσχει σε κυβέρνηση συνεργασίας (υπό το Λ. Παπαδήμο) το Νοέμβριο του 2011 με τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ; Τι λένε οι τότε κατέχοντες τις θεσμικά υπεύθυνες θέσεις στο ΠΑΣΟΚ;» διερωτώνται κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη, ενώ οι ίδιοι «φωτογραφίζουν» σημαίνοντα στελέχη του κόμματος κατά το παρελθόν, επικρίνοντας τη στάση που τηρούν σήμερα (βλέπε Καρχιμάκη, Πεταλωτή κ.α)

«Πάει όμως πολύ άνθρωποι που στήριξαν, στην πιο σκληρή φάση, τέτοιες αποφάσεις να παριστάνουν τώρα τον ανήξερο και ευαίσθητο και να καταγγέλλουν αποφάσεις που χειροκρότησαν και υπηρέτησαν, ορισμένοι μάλιστα έχοντας κρίσιμους ρόλους στη κυβέρνηση, τη Βουλή ή το κόμμα» υποστηρίζουν.

Παράλληλα, οι κύκλοι του ΠΑΣΟΚ διαβεβαιώνουν ότι το κόμμα «τηρεί με απόλυτη δημο��ρατική ευαισθησία τις καταστατικές του διαδικασίες. Αυτό ισχύει και για τη σύγκληση συνεδρίου και για τη συνεργασία στο σχήμα της Ελιάς στις ευρωεκλογές και για τη διοργάνωση του συνεδρίου της δημοκρατικής παράταξης».