Μείζον πολιτικό ζήτημα και εμπλοκή της Δικαιοσύνης προκάλεσαν οι σημερινές δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη για πρόθεση εξαγοράς βουλευτών από επιχειρηματίες.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σκουρλέτης ισχυρίσθηκε, στην εκπομπή "Κοινωνία 'Ωρα Mega" απευθυνόμενος στον υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Γεράσιμο Γιακουμάτο (ο οποίος αντέδρασε έντονα): «Εγώ διάβασα σε μια κυριακάτικη εφημερίδα ότι υπάρχουν κάποιοι φίλοι σας επιχειρηματίες οι οποίοι έχουν βγάλει κουμπαρά υπέρ αυτού του σκοπού. Για να μαζέψουν τους 180. Έτσι διάβασα».

panos_skourletis.jpg


Η κυρία Κουτζαμά��η ζητά την διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής έρευνας προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει τελεστεί το αδίκημα της δωροδοκίας βουλευτή.

Με τη σειρά του ο προϊστάμενος του Εφετείου Αθηνών Παναγιώτης Καραγιάννης θα αναθέσει σε αντεισαγγελέα Εφετών τη διενέργεια της προκαταρκτικής έρευνας.

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ σχολίαζαν ως πρώτη αντίδραση στην παρέμβαση της Δικαιοσύνης ότι ενώ το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας Kontra News κυκλοφόρησε πριν ένα περίπου μήνα, ο εισαγγελέας διέταξε σήμερα προκαταρκτική έρευνα και κατέληγαν: "Αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τη συνέχεια".

Σαμαράς: Χαιρετίζω την παρέμβαση των δικαστικών αρχών για τα άθλια υπονοούμενα

Στην πολιτική διαμάχη για το ζήτημα ήρθε να προστεθεί η δήλωση του ίδου του πρωθυπουργού, ο οποίος ανέφερε σε δήλωσή του:

"Χαιρετίζω την παρέμβαση των Δικαστικών Αρχών για τα άθλια υπονοούμενα του ΣΥΡΙΖΑ περί χρηματισμού Βουλευτών.

Μόλις προχθές, είχα καταγγείλει τον κ. Τσίπρα στη Βουλή, για πρωτοφανή απόπειρα τρομοκράτησης του φρονήματος και σπίλωσης της συνείδησης όσων βουλευτών θα ψηφίσουν τον επόμενο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Καλώ τον κ. Τσίπρα να τεκμηριώσει αμέσως τις καταγγελίες του με ονόματα και στοιχεία.

Διαφορετικά, αποκαλύπτεται ως παράγοντας αποσταθεροποίησης και υποκινητής πολιτικής ανωμαλίας, σε κρίσιμες για τον τόπο στιγμές".

ΣΥΡΙΖΑ: ελπίζουμε να γίνει αρωγός ο πρωθυπουργός στη διαλεύκανση της υπόθεσης

H δήλωση του πρωθυπουργού προκάλεσε νέα αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, ως επίσημη θέση του κόμματος αυτή τη φορά, στην οποία αναφέρεται: "Ευελπιστούμε πως η ετεροχρονισμένη εισαγγελική έρευνα θα ρίξει άπλετο φως στην υπόθεση. Θεωρούμε πως ο πρωθυπουργός θα γίνει αρωγός της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, έτσι ώστε να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση".

Βενιζέλος: η προκαταρκτική θα αποκαλύψει το μέγεθος της αθλιότητας

Στο ζήτημα παρενέβη και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος δήλωσε:

«Η δικονομικά και θεσμικά επιβεβλημένη προκαταρκτική εξέταση που διέταξε η κα Εισαγγελέας του Α.Π. θα αποκαλύψει το μέγεθος της θεσμικής αθλιότητας εκείνων που δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτα προκειμένου να κρατήσουν ζωντανή τη στρατηγική της εφόδου για την ποθητή κατάληψη της εξουσίας.

Τώρα όποιος έχει να πει οτιδήποτε ας το πει. Αλλιώς, ας πάψει να δηλητηριάζει το δημόσιο βίο και κυρίως ας πάψει να εκδηλώνει την πρόωρη αλαζονεία του με εκβιασμούς, απειλές και συκοφαντίες.

Ισχύουν δυστυχώς απολύτως όσα είπα στη παρ��μβασή μου, στη τελευταία φάση της συζήτησης, στη Βουλή, την περασμένη Παρασκευή το βράδυ».


ΒΙΝΤΕΟ STAR