​Σφοδρή επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε για μια ακόμα φορά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Α. Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Στον ΣΥΡΙΖΑ κάνουν ότι μπορούν για να μη βγούμε από το μνημόνιο, η πολιτική κρίση που δημιουργεί ο ΣΥΡΙΖΑ με την πρόωρη εκλογή με αφορμή την Προεδρία της Δημοκρατίας, αυξάνει τα επιτόκια και δυσχεραίνει την έξοδο από το μνημόνιο, να πέσουν οι μάσκες», είπε.

Ο κ. Γεωργιάδης υπεραμύνθηκε των προθέσεων της κυβέρνησης να απεμπλακεί από το ΔΝΤ και να βγει από το μνημόνιο και υπογράμμισε ότι η Ελλάδα επιστρέφει στην κανονικότητα.

«Για λόγους κανονισμού του Ταμείου, η συμφωνία με το ΔΝΤ τελειώνει δύο χρόνια αργότερα, το 2016. Όταν συνέβη αυτό κανείς δεν είχε ασχοληθεί με αυτή την ανωμαλία, γιατί υπήρχε η αίσθηση ότι θα χρειαζόμασταν ούτως ή άλλως νέο μνημόνιο και έξοδο της Ελλάδος στις αγορές το 2017. Λόγω της επιτυχίας της Ελλάδας, η χώρα μπορεί να σταθεί δύο χρόνια νωρίτερα στις αγορές», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και πρόσθεσε:

«Η Ελλάδα επιστρέφει στην κανονικότητα και θα δανείζεται από τις αγορές, όμως αν δώσουμε το λάθος μήνυμα, τότε τα spread θα ανέβουν, τα επιτόκια θα ανέβουν και θα επιστρέψουμε στα παλιά. Η έξοδός μας στις αγορές σημαίνει ότι παύει η περίοδος του εθνικού εξευτελισμού, όχι ότι θα γυρίσουμε στα παλιά... Πρέπει να αποσταλεί στις αγορές το σωστό μήνυμα».

Τέλος, ο Άδωνις Γεωργιάδης άφησε αιχμές και εναντίον του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος στην ομιλία του στη Βουλή την περασμένη Παρασκευή δεν αναφέρθηκε κ��ν στις καταγγελίες του Γ. Δραγασάκη περί καταργήσεων νομοσχεδίων μετά από απαίτηση επιχειρηματιών.

«Την Παρασκευή ο κ. Τσίπρας δεν αναφέρθηκε καν στις δηλώσεις Δραγασάκη. Έκαναν οργανωμένη συκοφαντική πράξη που μπορεί να σκεφτεί κανείς ότι φτάνει και σε επίπεδο έως και εκβιασμών», δήλωσε.