Πεπεισμένος πως μετά τη σημερινή ψηφοφορία στη Βουλή θα σταματήσουν οι συζητήσεις για πρόωρες εκλογές δήλωσε ο Μάκης Βορίδης.

«Παίρνοντας την ψήφο εμπιστοσύνης απόψε από τη Βουλή, η κυβέρνηση θα συνεχίσει και αυτό είναι ένα ισχυρό πολιτικό μήνυμα που λέει ότι οι συζητήσεις περί πρόωρων εκλογών κλείνουν» σημείωσε ο υπουργός Υγείας στο Βήμα FM, εκτιμώντας ότι η κυβέρνηση θα βγει ενισχυμένη από την αποψινή ψηφοφορία.

Ο ίδιος, σημείωσε πως η ψήφος εμπιστοσύνης «έχει πολύ διαφορετικά χαρακτηριστικά από την προεδρική εκλογή» και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως επιχειρεί να συνδέσει τις δύο ψηφοφορίες.

Όσον αφορά τις δημοσκοπήσεις, ο υπουργός Υγείας σημείωσε ότι κάθε έρευνα αξιολογείται ωστόσο αυτό που έχει σημασία πάνω απ’ όλα είναι τι θα αποφασίσει ο λαός όταν θα οδηγηθούμε στις κάλπες, κάτι που «δεν πρόκειται να γίνει σύντομα».

Τέλος, ο κ. Βορίδης έκανε ειδική μνεία στην επιστροφή του Θεόδωρου Ρουσόπουλου στη ΝΔ: «Καλωσορίζω κάθε επιστροφή και κάθε ενίσχυση της κυβερνητικής προσπάθειας από ανθρώπους έμπειρους, όπως είναι ο κ. Ρουσόπουλος, με σημαντική πορεία, με διαδρομή που έχει συμβάλλει στο κυβερνητικό έργο. Αποφασίζει πάντοτε ο κυρίαρχος ψηφοφόρος, αλλά θεωρώ ότι πάντοτε θα πρέπει να έχει επιλογές ο ψηφοφόρος και μάλιστα καλές επιλογές, τις καλύτερες δυνατές».