​Η σύζυγος του Χολιγουντιανού ηθοποιού Τζόρτζ Κλούνει, Αμάλ Αλαμουντίν βρέθηκε στο επίκεντρο της πρωινής ειδησεογραφικής εκπομπής του Mega με αφορμή και την επικείμενη επίσκεψη της στην ελληνική πρωτεύουσα.

Ο βουλευτής της ΝΔ Πάνος Παναγιωτό��ουλος, όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για την επίσκεψη της γνωστής δικηγόρου στην Αθήνα με σκοπό να συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό Α.Σαμαρά για να συμβουλεύσει την κυβέρνηση, λίγους μήνες μετά την παρέμβαση του άντρα της, ο οποίος ζήτησε την επιστροφή των Γλυπτών, αποκάλυψε πως η κ.Αλαμουντίν πριν 4 χρόνια (το 2010) είχε υπογράψει μια γνωμοδότηση για τις δυνατότητες δικαστικού αγώνα για την επανένωση των γλυπτών του Παρθενώνα.

Όπως διαβεβαίωσε ο κ.Παναγιωτόπουλος, η κ.Αλαμουντίν μόνο τυχαία δεν είναι, στο παρελθόν την είχε συστήσει ακόμη και ο πρώην γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Κόφι Ανάν και έχει συμμετάσχει σε μια δικαστική διαδικασία για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Συρία και στο Λίβανο.

«Είναι μια δικηγόρος ειδικευμένη στο Διεθνές Δίκαιο, η οποία θέλει και κυνηγάει υποθέσεις Διεθνούς Ενδιαφέροντος» τόνισε ο κ.Παναγιωτόπουλος, ενώ σε ερώτηση για το "πόσο θα κοστίσει στους Έλληνες πολίτες ο αγώνας της κυρίας Κλούνει" ο πρώην υπουργός ξεκαθάρισε αρχικά πως «για την ώρα η ελληνική κυβέρνηση έχει προκρίνει την οδό της νομικής διαμεσολάβησης μέσω της Ουνέσκο», τονίζοντας πάντως πως «δεν έχουν ζητηθεί χρήματα από την κυρία Αλαμουντίν.

«Πρέπει να την συγχαρούμε» τόνισε ο κ.Παναγιωτόπουλος.

Αναφερόμενος στις πολιτικές εξελίξεις, τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών, τις δημοσκοπήσεις που δίνουν προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ και την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ.Παναγιωτόπουλος προειδοποίησε πως αν μέσα σε τέσσερις μήνες η κυβέρνηση δεν πάρει τα κατάλληλα μέτρα, τότε θα χάσει τις εκλογές.

«Η κυβέρνηση έχει 4 μήνες στη διάθεσή της για να ξεκινήσει και να οργανώσει μία πολιτική αντεπίθεση. Αν αφήσουμε και παρέλθει αυτό το χρονικό διάστημα, ή αν σε αυτό το χρονικό διάστημα δεν πάρουμε τις κατάλληλες αποφάσεις και τα κατάλληλα μέτρα για να αλλάξει το κλίμα τότε και... εκλογές θα έχουμε και θα χαθούν οι εκλογές και θα οδηγήσουμε την προσπάθεια για την ανόρθωση του τόπου σε μία πολιτική περιπέτεια για τη χώρα και τον λαό μας που θα είναι η εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ. Εγώ τα λέω με απόλυτη σαφήνεια» είπε χαρακτηριστικά στην "Κοινωνία Ώρα Mega".

Σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτόπουλο δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η πολιτική που «οδήγησε σε μία υπερβολική, δραματική, ασφυκτική φορολόγηση του μικρομεσαίου νοικοκυριού». «Άρα, από ώρα σε ώρα, όχι από μέρα σε μέρα πρέπει στα πλαίσιο των πολύ ισχνών δυνατοτήτων που έχουμε, αλλά υπάρχουν, να βελτιώσουμε αυτή την κατάσταση. Να κάνουμε το βρόγχο λιγότερο ασφυκτικό. Να μη σφίγγει τόσο πολύ τον λαιμό. Και να το καταλαβαίνει ο κόσμος από μέρα σε μέρα, από ώρα σε ώρα» πρόσθεσε.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ