«Ριζοσπαστική λύση για όλα τα δάνεια» υποσχέθηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος από τη Βουλή, τονίζοντας ότι η Ελλάδα βγαίνει από το Μνημόνια.

«Εμείς θα παρουσιάσουμε ως κεφάλαιο του συμφωνημένου σχεδίου εξόδου απ' την κρίση, λύση για όλα τα κόκκινα δάνεια, που θα είναι ριζοσπαστική στην πράξη και όχι στα λόγια. Γιατί αυτό που περιμένει ο πολίτης να ακούσει είναι το τι γίνεται με το δικό του δάνειο, τη δική του οικογένεια και τους δικούς του εργαζόμενους» σημείωσε ο κ. Βενιζέλος

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε στη συνέχεια πως η Ελλάδα βγαίνει από το Μνημόνιο και την τρόικα αλλά αναρωτήθηκε τι θα είχε συμβεί εάν εξαρχής δεν είχαμε πάρει τα δάνεια, ρίχνοντας ωστόσο και μια... ρουκέτα ότι το πρώτο Μνημόνιο υπαγορεύτηκε από τους δανειστές! «Ποια θα ήταν η εικόνα της ασύντακτης χρεοκοπίας; Ναι, υπογράψαμε στην αρχή ένα πρώτο πρόγραμμα που είχε κενά και μας το υπαγορεύσανε μέσα σε συνθήκες έκτακτες και εκβιαστικές. Και το διορθώσαμε, το βελτιώσαμε, το επαναδιαπραγματευτήκαμε. Σε μια Ευρώπη που έχει συγκεκριμένους συσχετισμούς, ποια θα ήταν η λύση; Τι θα συνέβαινε; Θα ήταν παραδείσια η κατάσταση;» σημείωσε ο κ. Βενιζέλος.

Στη συνέχεια, έριξε «καρφιά» προς το πολιτικό παρελθόν: «Η κρίση ξέσπασε ανεξέλεγκτη το 2010, δεν δημιουργήθηκε το 2010. Το 2010 έτρεχαν κάποιοι να αντιμετωπίσουν τον όλεθρο που ερχόταν. Είχε διαμορφωθεί μια μεταπολιτευτική τακτική, πολλοί πρωθυπουργοί και αρχηγοί αξιωματικής αντιπολίτευσης πήγαν στην ΔΕΘ και υποσχέθηκαν παροχές. Αν πεις ψέματα στο λαό και ο λαός σε ψηφίσει οδηγείς, όπως αποδεικνύεται, σε μια ολέθρια κατάσταση που την πληρώνουν κάποιοι».

Τέλος, ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για «συνομωσιολογία» και «σκανδαλολογία», ενώ απάντησε και στον Πάνο Καμμένο που έκανε λόγο για ανάμειξη του επιχειρηματικού κόσμου στην πολιτική, τονίζοντας πως ο ίδιος αναγνωρίζει ότι υπάρχουν δύο κατηγορίες επιχειρηματιών: «Αυτοί που διατηρούν τα συμφέροντά τους εντός της Ελλάδας και θέλουν να πάει καλά η χώρα και αυτοί που έχουν τα λεφτά τους στο εξωτερικό, σε χώρες άγνωστες, και τις ζημιές τους στην Ελλάδα. Αυτοί τροφοδοτούν τα μεγάλα πολιτικά παιχνίδια, και με δημοσιεύματα. Ψάξτε να βρείτε ποιοί είναι οι μεν και οι δε».