Έντονη κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ άσκησε η Λιάνα Κανέλλη, μιλώντας στη Βουλή, κατά τη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, υπενθυμίζοντας τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ.

«Εμφανίζεστε επελαύνοντες στην εξουσία, και μας λέτε τι; Ο άνθρωπος πάνω από τα κέρδη; Πώς; Με μια σύνταξη τον χρόνο; Με επτά κατοστάρικα το χρόνο, θα ανατιναχθεί η μεγάλη αριστερή επανάσταση;», ρώτησε η βουλευτής του ΚΚΕ, με αφορμή την εξαγγελία επαναφοράς της 13ης και 14ης σύνταξης.

«Ανάπτυξη για την εργατική τάξη μέσα στη στρούγκα δεν μπορεί να γίνει. Στο σύνολο της εργατικής τάξης ο δρόμος είναι ένας και ευτυχώς υπάρχει το ΚΚΕ να τον δείχνει» υποστήριξε η κ. Κανέλλη.

Επίθεση στον κ. Τσίπρα εξαπέλυσε η βουλευτής του ΚΚΕ και με αφορμή την επίσκεψή του στο Βατικανό. «Μιλάτε για φιλάνθρωπο Πάπα, που θα αντιμετωπίσει την ανθρωπιστική καταστροφή, αγνοώντας και αποκρύπτοντας τ�� εστί Βατικανό, συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ; Τι είναι το Βατικανό; Αγαθοεργό σωματείο; Κράτος είναι, εν πολλοίς εν κράτοις. Πεμπτουσία επενδεδυμένη πνευματικής τροφής της καπιταλιστικής διαχείρισης είναι».