​Τροπολογία για μείωση των αντικειμενικών αξιών στα ακίνητα κατά 30% θα καταθέσει η Ντόρα Μπακογιάννη, όπως ανακοίνωσε η ίδια κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στη Βουλή.

«Δεν πιστεύω ότι η υπερφορολόγηση φέρνει έσοδα. Πιστεύω αντίθετα ότι με τη μειωμένη φορολογία θα υπάρχουν αυξημένα έσοδα», δήλωσε ανακοινώνοντας ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα θα καταθέσει την σχετική τροπολογία.

Η κα Μπακογιάννη υποστήριξε επίσης ότι χρειάζεται εθνικός διάλογος για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και όχι λαϊκισμός και μικροπολιτική, και αποκάλυψε ότι η ίδια θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

«Αυτή τη μάχη με τον λαϊκισμό, η Ελλάδα την έχει πληρώσει ιστορικά, πολλές φορές στο παρελθόν, πολύ ακριβά. Είναι η ώρα λοιπόν, λέγοντας αλήθειες, να μην διακινδύνευσουμε τις μεταρρυθμίσεις οι οποίες έχουν γίνει και αυτές που πρέπει να γίνουν ακόμα. Είναι ανάγκη, η Ελλάδα να πάει μπρος και όχι πίσω. Κάποτε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είχε πει κάτι που θέλω να επαναλάβω: "το πρόβλημα της Ελλάδος δεν είναι αν θα πάμε δεξιά ή αριστερά". Να πω εγώ σήμερα, πως το πρόβλημα της Ελλάδος δεν είναι αν θα κραδαίνουμε το Μνημόνιο ή το αντιμνημόνιο. Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι αν θα πάμε μπρος ή πίσω. Ε, εμείς λοιπόν που ψηφίζουμε αυτή την κυβέρνηση είμαστε αποφασισμένοι να πάμε μπρ��ς», δήλωσε.