​Ξεκινά σήμερα στη Βουλή η συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, με τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει ήδη ανεβάσει τους τόνους από την Τρίτη, όταν και ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Π. Σκουρλέτης χαρακτήρισε προσβλητική για τη Βουλή την απουσία του πρωθυπουργού από την σ��ζήτηση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αντώνης Σαμαράς πετά σήμερα για Μιλάνο, όπου και θα παραβρεθεί στη Σύνοδο Κορυφής με θέμα την απασχόληση των νέων και αντ’ αυτού την έναρξη της συζήτησης θα κάνει ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, το Μέγαρο Μαξίμου έχει σκοπό να προτάξει τις φοροαπαλλαγές που περιλαμβάνονται στο προσχέδιο του προϋπολογισμού και να ασκήσει σφοδρή επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ με αιχμή το ανεδαφικό των προτάσεών του, αλλά και τη διάσταση απόψεων που υπάρχει ανάμεσα σε στελέχη του για βασικά θέματα, όπως το χρέος.

Η κυβέρνηση είναι βέβαιη ότι θα συγκεντρώσει τις 154 ψήφους που χρειάζονται για να πάρει την ψήφο εμπιστοσύνης, προσπαθεί όμως να κερδίσει όσο περισσότερες ψήφους μπορεί από τους ανεξάρτητους για να ενισχύσει το κύρος της.

Στο αντίπαλο στρατόπεδο πάλι, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ανάψει μηχανές για μετωπική σύγκρουση με την κυβέρνηση. Στο στόχαστρό του θα μπει ο προϋπολογισμός και οι πρωθυπουργικές εξαγγελίες, αλλά και το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός θα απουσιάζει από τη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης και θα επιστρέψει την Παρασκευή.