Ένα ακόμη βήμα προς τη συμφωνία με την τρόικα φαίνεται ότι έκανε η κυβέρνηση στη βραδινή (νέα) συνάντηση με τους εκπροσώπους των δανειστών, στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας και οι πρωθυπουργικοί σύμβουλοι Χρύσανθος Λαζαρίδης και Σταύρος Παπασταύρου.

Μετά το τέλος της συνάντησης στο υπουργείο Οικονομικών, η οποία κράτησε περίπου μια ώρα, κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Ανάπτυξης δήλωσε πως «προχωράμε θετικά στο επόμενο βήμα», δείχνοντας ότι υπάρχει βάση συνεννόησης μεταξύ των δύο πλευρών.

Η τρόικα θα αναχωρήσει, για να επιστρέψει στην Αθήνα στα τέλη Οκτωβρίου, μετά και την ανακοίνωση των stress tests για τις τράπεζες.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Οικονομικών θα αναχωρήσει το Σάββατο για την Ουάσινγκτον όπου θα συναντηθεί την επόμενη μέρα (Κυριακή 12 Οκτωβρίου) με τη διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ στο πλαίσιο της ετήσιας Συνόδου του ΔΝΤ, ενώ στις 13 του μηνός θα λάβει μέρος στη συνεδρίαση του Eurogroup, το οποίο έχει την Ελλάδα στην ατζέντα του.