Έτοιμος για εκλογές το 2016 αλλά… και το 2015 δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, βάζοντας λάδι στη φωτιά που καίει γύρω από τη συζήτηση περί πρόωρων εκλογών με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε σήμερα συναντήσεις με τους «πράσινους» υπουργούς και με στελέχη που συμμετέχουν στην προσπαθεια συγκρότησης της Δημοκρατικής Παράταξης.

Στους πρώτους, επεσήμανε ότι οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα εξελίσσονται ομαλά, ενώ έθεσε ως βασική προτεραιότητα τα ζητήματα με κοινωνική ευαισθησία όπως οι δόσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Παράλληλα, κάλεσε τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ κατά την τριήμερη συζήτηση για την πρόταση εμπιστοσύνης να συμβάλλουν στην ανάδειξη του προοδευτικού στίγματος του κόμματος ως κυβερνητικού εταίρου.

Στη συνεδρίαση με τα στελέχη για την ανασυγκρότηση της Δημοκρατικής Παράταξης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών: «Ετοιμάζουμε τα ψηφοδέλτια μας στο πνεύμα αυτών που συγκροτήσαμε για την Ελιά. Είμαστε έτοιμοι για τις εκλογές του 2016, αλλά να είμαστε έτοιμοι και για το 2015».

Ο ίδιος, έσπευσε να συμπληρώσει πως το ΠΑΣΟΚ στοχεύει στη διατήρηση της σταθερότητας με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ωστόσο προειδοποίησε όσους θέλουν να οδηγήσουν σε κάλπες με αφορμή την εκλογή του ΠτΔ πως «κάνουν λάθος εάν νομίζουν ότι αυτές θα είναι χαμένες για την κυβερνητική πλειοψηφία».