​Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο το ραντεβού του Γκίκα Χαρδούβελη με τους Τροϊκανούς, στον οποίο συμμετείχαν από το πρωθυπουργικό επιτελείο, ο κ. Λαζαρίδης και ο κ. Παπασταύρου και από το ΠΑΣΟΚ, οι κύριοι Πρωτόπαππας και Πιερακάκης.

Η τρόικα αναχωρεί σήμερα για να επανέλθει σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Star «μετά την παρέλαση», δηλαδή μετά τις 28 Οκτωβρίου.

Οι τροϊκανοί φεύγουν χωρίς να έχει πραγματοποιηθεί συμφωνία σε δύο βασικά ζητήματα, την ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία και στην ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τρόικα έχει εγείρει πολύ μεγάλες διαφωνίες σχετικά με το να υπάρχουν δύο διαφορετικές προσεγγίσεις και ζητά μια συνολική ρύθμιση - πακέτο και για τα χρέη των υπερχρεωμένων επιχειρήσεων, αλλά και τα χρέη των υπερχρεωμένων νοικοκυριών.

Ανώτερος κυβερνητικός παράγοντας δήλωσε στο Star ότι τώρα που η τρόικα αναχωρεί από την Αθήνα πρέπει να γίνει πολλή δουλειά ακόμα, κάτι που σημαίνει ότι δεν πρέπει να περιμένουμε την ανακοίνωση κάποιας ρύθμισης για χρέη προς το Δημόσιο ή τις τράπεζες μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες.

Ανοιχτό επίσης παραμένει και το θέμα με τον αριθμό των δόσεων με τις οποίες θα μπορέσουν οι επιχειρήσεις και τα φυσικά πρόσωπα να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους, καθώς δεν έχει επέλθει καμία συμφωνία, ούτε σε αυτό το ζήτημα.