Να περιμένουμε μέχρι την κατάθεση του τελικού σχεδίου του προϋπολογισμού για να βγάλουμε συμπεράσματα συμβουλεύει ο Νίκος Χατζηνικολάου στο σχόλιο του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR με παρουσιάστρια τη Μάρα Ζαχαρέα.

«Θα έλεγα να αναμείνουμε τον Προϋπολογισμό, Αυτό είναι προσχέδιο και η κυβέρνηση προχώρησε μονομερώς στην κατάθεσή του, όπως και πέρυσι, χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με την τρόικα. Πρέπει να δούμε ποιο θα είναι το τελικό σχέδιο που θα έρθει τον Νοέμβριο» σημείωσε ο εκδότης της Real News.

Όπως επεσήμανε ο ίδιος, «το προσχέδιο προβλέπει πολύ υψηλά ποσοστά ανάπτυξης και το σενάριό του είναι αρκετά αισιόδοξο. Με αυτή την έννοια προτείνω να αναμείνουμε το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης με την τρόικα, το οποίο θα φωτογραφηθεί στο τελικό σχέδιο».

«Νομίζω, όμως» συμπλήρωσε ο κ. Χατζηνικολάου, «ότι πρέπει να επισημάνουμε πως απουσιάζουν οι φοροελαφρύνσεις για τις οποίες μας μίλησαν, πχ. οι μειώσεις των φορολογικών συντελεστών. Θέλω να ελπίζω ότι η κυβέρνηση δεν τους περιέλαβε περιμένοντας τη διαπραγμάτευση με την τρόικα για να σιγουρέψει ότι μπορεί να τις βάλει στον προϋπολογισμό. Διαφορετικά είναι ανεξήγητο γιατί μιλάμε για υποσχέσεις που δόθηκαν πριν από λίγες μέρες στη ΔΕΘ».