​Τα σχολεία άνοιξαν... δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι επέστεψαν προ πολλού στις δουλειές τους από τις καλοκαιρινές διακοπές, ωστόσο δεν συμβαίνει το ίδιο με και όλους τους βουλευτές!

Για τους 300 του Κοινοβουλίου η νέα χρονιά ξεκινά από σήμερα, τουλάχιστον επίσημα, με την τελετή αγιασμού η οποία θα πραγματοποιηθεί από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου στις 11 το πρωί.

Με την έναρξη της συνεδρίασης θα ανακοινωθεί το Προεδρικό Διάταγμα για τη λήξη των εργασιών της Β΄ Συνόδου και στη συνέχεια θα γίνει η καθιερωμένη τελετή στην αίθουσα της Ολομέλειας για να ξεκινήσει τις εργασίες της η Γ΄ Σύνοδος της ΙΕ Κοινοβουλευτικής Περιόδου. Βάσει του άρθρου 64 του Συντάγματος, η Βουλή συνέρχεται αυτοδικαίως κάθε έτος την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου σε τακτική σύνοδο για τα ετήσια έργα της.

Εκτός από τον αγιασμό, το σημερινό μενού όμως περιλαμβάνει και τον… προϋπολογισμό! Παράλληλα, λαμβάνοντας υπόψη και την πρόθεση της κυβέρνησης να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από την παρούσα Βουλή, είναι πιθανό σήμερα Δευτέρα να υποβληθεί η σχετική πρόταση από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Στην περίπτωση αυτή, όπως ορίζει το άρθρο 141 του Κανονισμού, η κυβέρνηση μπορεί να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης, με γραπτή ή προφορική δήλωση του πρωθυπουργού στη Βουλή.

Μακάρι εκτός από τα νερά να «ευλογηθούν» σήμερα και όλα τα μυαλά (της Βουλής) μπας και δούμε καλύτερες μέρες !

ΒΙΝΤΕΟ STAR ΕΚΠΟΜΠΗ LIVE U