​Μπορεί την περασμένη εβδομάδα, ο Νικήτας Κακλαμάνης να είχε δηλώσει… αναποφάσιστος για το αν θα δώσει ή όχι ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, όμως σήμερα, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, αποκάλυψε ότι τελικά αποφάσισε πώς δεν θα ψηφίσει “όχι” στην ψηφοφορία του Σαββάτου.

«Στην διαδικασία για την ψήφο εμπιστοσύνης, οι επιλογές είναι τέσσερις: να υπερψηφίσεις την κυβέρνηση, να την καταψηφίσεις, να πεις παρών ή να απέχεις από την ψηφοφορία. Αφού λοιπόν έτυχε Δευτεριάτικο να με καλέσετε πρωί πρωί, θα σας πω τι δεν θα κάνω. Δεν πρόκειται να ψηφίσω “όχι”. Τι από τα υπόλοιπα τρία θα επιλέξω θα εξαρτηθεί από το προσχέδιο του προϋπολογισμού, που θέλω να το διαβάσω και θέλω να ακούσω και τον πρωθυπουργό. Αυτή τη στιγμή λοιπόν, πλην του τι δεν θα κάνω, δεν έχω πάρει την τελική μου απόφαση», είπε.

Ο κ. Κακλαμάνης αναφέρθηκε επίσης και στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, επαναλαμβάνοντας όσα και στο παρελθόν έχει υποστηρίξει, ότι δηλαδή η ψήφος εμπιστοσύνης δεν έχει καμία σχέση με την ψηφοφορία για την εκλογή του Προέδρου.

«Ανέκαθεν είχα την άποψη, ότι η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας δεν πρέπει να είναι εργαλείο της εκάστοτε αντιπολίτευσης για να προκαλέσει εκλογές. Θέλω να δω ��οιο θα είναι το πολιτικό κλίμα και ποιο θα είναι και το πρόσωπο που θα είναι υποψήφιο. Για μένα δεν μπορεί μόνο ένα πρόσωπο από την Κεντροαριστερά να συγκεντρώσει την ευρύτερη αποδοχή, μπορεί να είναι και από την Κεντροδεξιά και θα το προτιμούσα. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι αν είναι ένα σοβαρό πρόσωπο από την Κεντροαριστερά δεν θα το ψηφίσω», είπε.

Τέλος αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο επιστροφής του στη Νέα Δημοκρατία, ξεκαθαρίζοντας ότι για να γίνει αυτό θα πρέπει να έχει μια προσωπική συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά.

«Σε ανύποπτη στιγμή έχω πει για το συγκεκριμένο θέμα, ότι εγώ διεγράφην κατά τρόπο πολιτικά άκομψο και κομματικά παράνομο. Δεν έχει υπάρξει στα κοινοβουλευτικά χρονικά, πρωθυπουργός εν ενεργεία να ανεβαίνει στην έδρα και να γράφει με το χέρι του τη διαγραφή του βουλευτού του. Επίσης ο κανονισμός της κοινοβουλευτικής ομάδας είναι απόλυτα σαφής για το πώς διαγράφεται ένας βουλευτής. Συγκαλείται το πειθαρχικό συμβούλιο, που απαρτίζεται από τους πέντε αρχαιότερους βουλευτές. Πιάστε τα ονόματα της κοινοβουλευτικής ομάδας και δείτε ποιοι είναι οι πέντε αρχαιότεροι, που ενδεχομένως να υπήρχε πρόβλημα στη διαγραφή. Κατόπιν τούτου, όχι για λόγους εγωισμού, αλλά για λόγους προσωπικής αξιοπρέπειας λέω ότι η ενδεχόμενη επιστροφή μου περνάει μέσα από συνάντησή μου με έναν άνθρωπο και αυτός λέγεται Αντώνης Σαμαράς», τόνισε.