«Δεν θα υπάρξουν νέο δάνειο, νέο Μνημόνιο και νέα τρόικα» διαβεβαίωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ισχυριζόμενος πως αυτά τα θέλουν «όσοι έχουν αποκτήσει λόγο ύπαρξης εξαιτίας της κρίσης, του μνημονίου και της τρόικας».

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης απαντώντας σε ερώτηση για το αν η κυβέρνηση είναι έτοιμη να παρουσιάσει τη λύση για το χρέος και το σχέδιο απαλλαγής από την τρόικα και το ΔΝΤ, εξαπολύει επίθεση στην αντιπολίτευση λέγοντας χαρακτηριστικά πως «όταν εμείς γυρίζαμε, αυτοί πήγαιναν».

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρεται και στο θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας τονίζοντας πως «ο ΠτΔ δεν εκφράζει την κυβέρνηση, εκφράζει την ενότητα του έθνους, είναι ένα σημείο σύνθεσης και ισορροπίας» και εξηγώντας πως η ψήφος εμπιστοσύνης δεν είναι πρόκριμα για την προεκλογική εκλογή «γιατί είναι άλλη η κυβερνητική και άλλη η προεδρική πλειοψηφία».

Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν αποκλείεται να μη συγκεντρωθεί ο απαραίτητος αριθμός ψήφων κατά την προεδρική εκλογή και να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές: «Μπορεί πράγματι να μη συγκεντρωθεί ο απαραίτητος αριθμός ψήφων. Θα πάμε σε εκλογές με μια ολοκληρωμένη πρόταση, υπεύθυνη, συμφωνημένη, ασφαλή, και με μια πρόταση επικίνδυνη, αβέβαιη, ασαφή, η οποία μπορεί να τινάξει τα πράγματα στον αέρα. Και ο ελληνικός λαός θα κληθεί να διαλέξει. Στη Δημοκρ��τία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, αλλά μπορείς δημοκρατικά να διαλέξεις και κάτι το οποίο είναι αδιέξοδο και κάτι το οποίο είναι επικίνδυνο. Έχω εμπιστοσύνη στο ένστικτο του ελληνικού λαού».

Όσον αφορά τις διεργασίες στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος εξηγεί πως το θέμα της ηγεσίας δεν τον αφορά καθώς ανέλαβε τα ηνία του κόμματος «υπό κρίσιμες συνθήκες και υπό εθνικό και παραταξιακό καθήκον».