«Να επιταχύνουν τους ρυθμούς και να παράσχουν ακόμα μεγαλύτερο δίκτυ προστασίας στον αδύναμο πολίτη» ζήτησε από τους δικαστές ο Χαράλαμπος Αθανασίου σε ομιλία του επ’ ευκαιρία του εορτασμού του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης προέτρεψε τους δικαστικούς να ακολουθήσουν το παράδειγμα του βίου του Αγίου Διονυσίου, ενώ διαβεβαίωσε ότι η Δικαιοσύνη δεν φοβάται ούτε χειραγωγείται: «Επειδή γνωρίζουμε το ρόλο μας και τον σεβόμαστε, θα πάμε την Ελληνική Δικαιοσύνη πιο μπροστά κόντρα στο λαϊκισμό, κόντρα στα συμφέροντα και κόντρα σε όσους επιθυμούν μια Δικαιοσύνη φοβική και ποδηγετούμενη. Παρακαλώ, όταν φύγετε από δω, πείτε στα παιδιά σας, στους φίλους σας, ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη η οποία λειτουργεί με ψυχραιμία και νηφαλιότητα ούτε φοβάται, ούτε χειραγωγείται».

Ο κ. Αθανασίου τόνισε ότι η Δικαιοσύνη και οι θεσμοί άντεξαν παρά την δοκιμασία που πέρασε η χώρα τα τελευταία χρόνια και πρόσθεσε ότι αυτό συνέβη «χάρη στη φιλοτιμία όλων των λειτουργών της, των δικαστών, των δικηγόρων και των εργαζόμενων στις δικαστικές αρχές».