​Την απόφαση του Αντώνη Σαμαρά και του Ε. Βενιζέλου για την πρόταση για ψήφο εμπιστοσύνης, υποστήριξε η Σοφία Βούλτεψη, μιλώντας στην εκπομπή Live U και την Πόπη Τσαπανίδου.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές θα γίνουν κανονικά στο τέλος της τετραετίας και πρόσθεσε ότι με την ψήφο εμπιστοσύνης που ζητά η κυβέρνηση κλείνει το θέμα της εκλογολογίας.

«Θέλουμε να δείξουμε δύο φορές ότι υπάρχει η αρχή της δεδηλωμένης, η οποία είναι μια σημαντική κοινοβουλευτική αρχή, την οποία η αντιπολίτευση αμφισβητεί συστηματικά. Μετά τη συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου έγιναν δύο κινήσεις. Η μία είναι ότι οι εκλογές θα γίνουν κανονικά, στο τέλος της τετραετίας και ότι η διαδ��κασία για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας θα γίνει όπως προβλέπει το Σύνταγμα τον Φεβρουάριο. Κλείνουμε λοιπόν το θέμα της εκλογολογίας», είπε η κα Βούλτεψη και πρόσθεσε:

«Το θέμα αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό, γιατί ανέβαιναν τα spreads, τρελαινόταν ο κόσμος, έλεγαν ότι πάμε πάλι σε εκλογές, άρα η κυβέρνηση ήταν υποχρεωμένη να το κάνει απέναντι σ’ αυτήν την ανευθυνότητα».

Η κα Βούλτεψη επιτέθηκε για μία ακόμα φορά εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι εκφράζει τις ίδιες απόψεις με την Χρυσή Αυγή.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι είναι μια απονομιμοποιημένη Βουλή και η Χρυσή Αυγή ότι η Βουλή λειτουργεί αντισυνταγματικά. Ουσιαστικά αμφισβητούν την αρχή της δεδηλωμένης, που δεν έχει αμφισβητηθεί από την εποχή του Χαριλ��ου Τρικούπη, που εγκαθιδρύθηκε. Κι εμείς λοιπόν λέμε: υπάρχει η αρχή της δεδηλωμένης ή όχι; Αν υπάρχει θα ψηφίσουν οι βουλευτές, αν δεν υπάρχει πρέπει να μας πουν ότι αμφισβητούν αυτή την αρχή και ότι οι βουλευτές που ψηφίζουν, δεν αξίζει η ψήφος τους», είπε.