​Όλο και πληθαίνουν οι ανεξάρτητοι βουλευτές που ανοίγουν τα χαρτιά τους για το ποια στάση θα κρατήσουν την επόμενη εβδομάδα στην ψηφοφορία για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Έτσι μπορεί ο Ν. Κακλαμάνης και ο Χρ. Αηδόνης, ακόμα να μην έχουν αποφασίσει τι θα κάνουν, όμως οι ανεξάρτητοι βουλευτές, Σπ. Λυκούδης και Β. Οικονόμου, που εγκατέλειψαν την ΔΗΜΑΡ, ήταν ξεκάθαροι ότι θα καταψηφίσουν την κυβέρνηση.

«Δεν θα ψηφίσω. Προσανατολισμός μου είναι να μη ��ώσω ψήφο εμπιστοσύνης. Δεν ανήκω στο στρατόπεδο εκείνων που πάση θυσία και με κάθε τρόπο θέλουν να πέσει η κυβέρνηση. Επειδή πιστεύω ότι χρειάζεται ένα στάτους πολιτικής σταθερότητας για να μπούμε στη νέα περίοδο, γι’ αυτό κι εγώ δεν θα συναινούσα στην επιδίωξη της αντιπολίτευσης με κάθε τρόπο, ακόμη και με την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας, να πέσει η κυβέρνηση. Από την άλλη μεριά, όμως, είναι τελείως διαφορετικό το να μου ζητάει το κυβερνητικό στρατόπεδο με μια συγκεκριμένη πρόταση να ενταχθώ σ’ αυτό. Διότι η ψήφος εμπιστοσύνης είναι μια πρόσκληση σε μένα να γίνω ο 156ος βουλευτής της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Δεν θα γίνω...», τόνισε ο Σπ. Λυκούδης στον ραδιοφωνικό σταθμό BHMA Fm, ενώ ο κ. Οικονόμου, σε δηλώσεις του στα Παραπολιτικά είπε:

«Όχι, δεν θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης. Δεν υπάρχει αλλαγή πολιτικής, άρα θα πω όχι. Οι θέσεις μου είναι γνωστές εδώ και καιρό, τις έχω καταθέσει. Και όσο δεν αλλάζει πολιτική η κυβέρνηση, εγώ θα συνεχίζω να λέω όχι».