​Την ανάγκη να υπάρξει εθνική συνεννόηση εξέφρασε ο επικεφαλής του ΠΟΤΑΜΙΟΥ Σταύρος Θεοδωράκης, δηλώνοντας παράλληλα ότι είναι έτοιμος για εκλογές.

«Είμαστε σε έναν οργασμό προεκλογικό γιατί πρέπει να ετοιμάσουμε πάρα πολλά πράγματα, τα οποία δεν τα είχαμε έτοιμα: υποψηφίους, πρέπει να βρούμε λεφτά» πρόσθεσε ο γνωστός δημοσιογράφος σε συνέντευξη του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Λίγο πριν συναντήσει κατ’ ιδίαν τον πρωθυπουργό Α.Σαμαρά και τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης Α.Τσίπρα, ο κ.Θεοδωράκης αναφέρθηκε εκτενώς στα όσα προτίθεται να «βάλει στο τραπέζι» κατά τις συναντήσεις του με τους πολιτικούς αρχηγούς.

«Έχω μία συγκεκριμένη πρόταση. Και αυτή την πρόταση θέλω να τη συζητήσω μαζί τους. Νομίζω ότι πρέπει να υπάρξει μία εθνική συνεννόηση σε κάποια θέματα. Και θα πάει το Ποτάμι να αναλάβει αυτό το έργο. Να την μεταβιβάσουμε στον κ.Τσίπρα να δούμε τι θα μας πει, να το συζητήσουμε, να πάμε και στον κ. Σαμαρά να δούμε αν υπάρχει περιθώριο συνεννόησης», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Θεοδωράκης,ξεκαθαρίζοντας πάντως πως ο ίδιος δεν πρόκειται να αναλάβει ρόλο επίδοξου διαμεσολαβητή.

«Δεν μου αρέσει αυτό, δεν θέλω να κάνω αυτό το πράγμα εγώ.Εμείς έχουμε μία ξεκάθαρη θέση για το πώς πρέπει να κυβερνηθεί η χώρα. Δεν θα πάμε να συζητήσουμε εφ’ όλης της ύλης, ούτε θα κάνουμε τον προξενητή του ενός ή του αλλουνού. Εμείς θα κάνουμε, έχουμε κάνει ήδη, μία επιλογή κάποιων θεμάτων που έχουν αυτή τη στιγμή απόλυτη προτεραιότητα. Και αυτά τα απόλυτης προτεραιότητας θέματα θα θέσουμε στον κ. Τσίπρα και τον κ. Σαμαρά» είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος εξέφρασε μια αμφιβολία για τις δημοσκοπήσεις και εμφανίστηκε απαισιόδοξος για μία άμεση συνεργασία ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ, καθώς όπως είπε «δεν πιστεύω ότι μπορεί να συνεργαστεί αυτή τη στιγμή η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν θεωρώ ότι μπορούν οι δύο τους να συμπράξουν και να βγάλουν τη χώρα από το αδιέξοδο».

Σύμφωνα με τον κ.Θεοδωράκη πάντως, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε σε μερικά πράγματα να είχαν συμφωνήσει. «Να σας δώσω ένα παράδειγμα… Είναι θέμα της ΝΔ το χρέος; Είναι θέμα του ΣΥΡΙΖΑ; Στην καλύτερη περίπτωση αυτό το χρέος θα το κουβαλάνε στις πλάτες τους και τα παιδιά μας. Δεν θα έπρεπε να υπάρχει μια εθνική συνεννόηση και μία εθνική διαπραγμάτευση όλων των μεγάλων πολιτικών δυνάμεων με τους δανειστές; Αυτό θα έπρεπε να γίνει» πρόσθεσε ο κ.Θεοδωράκης τονίζοντας την ανάγκη ύπαρξης διαλόγου μεταξύ των μεγάλων κομμάτων.

«Εδώ οι Έλληνες έχουν, δολίως, κατά την άποψή μου από τα μεγάλα κόμματα, περάσει σε μία αντίληψη ότι δεν πρέπει να συζητάμε, ότι δεν πρέπει να συνεργαζόμαστε, ότι μας χωρίζει ένα χάος. Δεν μας χωρίζει ένα χάος. Μας ενώνουν τα προβλήματα. Πρέπει να το αντιμετωπίσουμε από κοινού. Αυτό είναι το Ποτάμι, αυτό λέει το Ποτάμι» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ.Θεοδωράκης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να συναντηθεί και με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ε.Βενιζέλο και με τα υπόλοιπα κόμματα.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, «δεν είναι σαφές το θέμα των συμμαχιών πριν από τις εκλογές». «Οι συνεργασίες είναι προϊόν τριών πραγμάτων: το βασικότερο είναι το εκλογικό αποτέλεσμα» πρόσθεσε ο κ.Θεοδωράκης, υπογραμμίζοντας πάντως πως τα κόμματα εξουσίας «φοβούνται το ΠΟΤΑΜΙ».