​Άνω κάτω έκαναν για μια ακόμα φορά την Βουλή οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, με πρωταγωνιστή αυτή τη φορά τον Α. Αρβανίτη, ο οποίος τόλμησε να χαρακτηρίσει δειλό τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο, με αφορμή το νομοσχέδιο για τις θρησκευτικές κοινότητες.

«Μετά τον θάνατο του Μακαριστού Χριστόδουλου, πήρε τα ηνία της ελληνικής εκκλησίας ένας δείλος», είπε ο χρυσαυγίτης βουλευτής, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις μέσα στην αίθουσα της Ολομέλειας.

Άμεση ήταν η αντίδραση του αντιπροέδρου της Βουλής, Γ. Δριβελέγκα, ο οποίος ζήτησε να σβηστούν από τα πρακτικά οι χαρακτηρισμοί του Αρβανίτη.

«Μα είναι δυνατόν να λέτε δειλό τον Αρχιεπίσκοπο. Να διαγραφεί από τα πρακτικά αυτό που ειπώθηκε. Δεν είναι δυνατόν μέσα στη Βουλή να αποκαλείτε δειλό τον Αρχιεπίσκοπο», είπε ο Γιάννης Δριβελέγκας, την ώρα που από κάτω οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής φώναζαν και έκαναν χειρονομίες.

Μάλιστα μέρος στον καυγά πήρε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Αυτό είναι ένα παραλήρημα του κυρίου Αρβανίτη. Αποκάλεσε δειλό τον Αρχιεπίσκοπο. Άρα και τον Πατριάρχη που είπε θετικά λόγια για το νομοσχέδιο για τις θρησκευτικές κοινότητες. Είστε η ντροπή του πατριωτισμού στην Ελλάδα κύριοι».