​Στις επικρίσεις ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δύο γραμμές για το χρέος απάντησε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm και στο�� Νίκο Χατζηνικολάου.

«Δεν έχουν δύο γραμμές για το χρέος. Όσα ακούστηκαν από τα στελέχη μας ξεκινούν και τελειώνουν στην ίδια αφετηρία. Εμείς διεκδικούμε την μερική διαγραφή χρέους, όπως η Γερμανία το 1953. Η πρόταση Δραγασάκη είναι μια πρόταση που διευκολύνει την υπόθεση της διαπραγμάτευσης που θέλει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, διότι αντί να παρεμβάλλονται όλα τα κράτη μέλη και τα κοινοβούλια, αποκτάς έναν θεσμικό συνομιλητή. Είναι μια τακτική που οδηγεί τη συζήτηση σε ένα πιο βολικό πλαίσιο», είπε.

Όσον αφορά στα σχόλια ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στρέφεται πλέον στον πολιτικό ρεαλισμό, ο κ. Σκουρλέτης απάντησε:

«Ήμασταν πάντοτε και είμαστε ρεαλιστές. Ρεαλιστικό είναι να διεκδικείς η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας να έχει πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Ρεαλιστικό είναι να μην θες να φεύγουν οι νέοι από τη χώρα. Με βάση αυτή τη ρεαλιστική προσέγγιση που είχαμε πάντοτε, προσπαθούμε να διαμορφώσουμε και τις συμμαχίες μας και πως θα κάνουμε αυτό που θα κάνουμε όταν βρεθούμε στην εξουσία, πιο αποτελεσματικό».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στο πρωτοσέλιδο της Αυγής που κάνει λόγο ότι η κυβέρνηση προετοιμάζει σκηνοθετημένη έξοδο.

«Το ερώτημα είναι αν θα το τολμήσουν να πάνε σε εκλογές, αν θα τους αφήσουν να πάνε σε εκ��ογές. Η κυβέρνηση μέσα από μια σκηνοθετημένη σύγκρουση επιζητά εκείνο τον χρόνο των εκλογών που θα την οδηγήσει σε μια μικρότερη ήττα. Ο οδικός χάρτης που επαγγέλλεται ο κ. Σαμαράς είναι ένας δρόμος που μας οδηγεί στη χώρα του μνημονίου στο διηνεκές», είπε ο κ. Σκουρλέτης.