​Ένταση επικράτησε την Τετάρτη στη Βουλή ανάμεσα στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κ. Μητσοτάκη και τον πρόεδρο της ΠΟΕ – ΟΤΑ, Θ. Μπαλασόπουλο. Τα πνεύματα οξύνθηκαν με αφορμή την απόφαση του υπουργού να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη οι δήμαρχοι που αρνήθηκαν να προχωρήσουν στην αξιολόγηση και οι δύο άνδρες αντάλλαξαν βαριές κουβέντες.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε:

«Επιμένουμε, θα ελέγξουμε τις προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά μον��μοποίησης των συμβασιούχων. Τον τελικό λόγο με τους δημάρχους που δεν εφάρμοσαν το νόμο θα τον έχει η δικαιοσύνη, είτε σας αρέσει είτε δεν σας αρέσει κύριε Μπαλασόπουλε. Ο νόμος δεν είναι αλά καρτ και για την αξιολόγηση και για την ανανέωση των συμβάσεων. Τα ψέματα τελείωσαν, για να το ξεκαθαρίσουμε μια και καλή, ο νόμος θα εφαρμοστεί και για την αξιολόγηση και για τη μετατροπή των συμβάσεων. Μόνο για τις συνέπειες των παρατυπιών μπορούμε να συζητήσουμε από δω και πέρα. Τι είναι παρατυπία και τι δεν είναι παρατυπία θα το κρίνει το ΑΣΕΠ».

Τότε ήταν που ο Θέμης Μπαλασόπουλος του είπε: «Άντε τελείωνε έχεις ραντεβού με την Τρόικα πρέπει να φύγεις», για να του απαντήσει οργισμένος ο υπουργός: «Εδώ δεν κάνουμε κατάληψη κύριε, εδώ είναι Βουλή, σοβαρευτείτε».

Στον καυγά ανάμεσα στον Κ. Μητσοτάκη και τον πρόεδρο της ΠΟΕ-ΟΤΑ ενεπλάκη και ο βουλευτής της ΝΔ, Λάζαρος Τσαβδαρίδης, λέγοντας ότι «εάν δεν μπορούν οι κύριοι να σεβαστούν τις διαδικασίες στο κοινοβούλιο να περάσουν έξω τώρα», με τον κ. Μπαλασόπουλο, να του απαντά όλο νόημα και αφού είχε φύγει από την αίθουσα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ότι «φοβάμαι μήπως έχουμε μέρες του ‘92 όταν ένας άλλος πρωθυπουργός ήθελε να ιδιωτικοποιήσει τις αστικές ��υγκοινωνίες».