«Πάμε χωρίς μέτρα για το 2015» είναι το μήνυμα που εκπέμπει το ΥΠΟΙΚ, μεταφέροντας ένα κλίμα συγκρατημένης αισιοδοξίας μετά την σημερινή πρώτη συνάντηση με την τρόικα, στην οποία διαμηνύθηκε ότι κλείνει εύκολα ο φετινός προϋπολογισμός. Στο ΥΠΟΙΚ πιστεύουν ότι και ο προϋπολογισμός του 2015 βρίσκεται πολύ κοντά στο να κλείσει χωρίς επιπλέον μέτρα, αλλά με σεβασμό παράλληλα στη συμφωνία για πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης του 3%.

Στο αρχικό σχέδιο του προϋπολογισμού το οποίο θα κατατεθεί στις 6 Οκτωβρίου στη Βουλή, περιλαμβάνονται οι φοροαπαλλαγές που έχει εξαγγείλει ήδη ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, αλλά δεν αποκλείεται σύμφωνα με πληροφορίες να υπάρξουν μεγαλύτερες φοροελαφρύνσεις στο τελικό σχέδιο προϋπολογισμού, το οποίο θα κατατεθεί τις τελευταίες εβδομάδες του 2014.

Στη σημερινή συνάντηση φέρεται να συζητήθηκε και η στρατηγική για την επιτήρηση της ελληνικής οικονομίας από την ΕΕ στη μεταμνημονιακή εποχή, ενώ εξετάσθηκε και ποια μορφή θα πάρει η επιτήρηση αυτή, όπως και το ζήτημα του χρέους.