Ζήτημα παραίτησης του Αντώνη Σαμαρά από την πρωθυπουργία προκειμένου να διευκολυνθεί η εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας έθεσε εμμέσως ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ενώ πρότεινε και τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας με πρωθυπουργό πρόσωπο κοινής αποδοχής

Ο κ. Τζιτζικώστας άσκησε κριτική στην ηγεσία της ΝΔ, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha και με αφορμή την συμπλήρωση 40 ετών από την ίδρυση του κόμματος, υποστηρίζοντας ότι «σήμερα η ΝΔ έχει χάσει το δρόμο της και τον προσανατολισμό της» και ότι παρεκκλίνει από τις αρχές του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Πάντως δήλωσε ότι ο λόγος που απουσίασε από τις επετειακές εκδηλώσεις του κόμματος στη Χαλκιδική ήταν η ιδιότητά του ως περιφερειάρχης, επισημαίνοντας ότι έχει βάλει την κομματική του ταυτότητα στο συρτάρι».

Ανέφερε ακόμα ότι δεν υπήρξε επικοινωνία ούτε την ημέρα της εκλογής του με τον πρωθυπουργό, προσθέτοντας ότι «ο κ. Σαμαράς έχει προφανώς πιο σοβαρά πράγματα να κάνει», αν και διευκρίνισε ότι το εννοεί και δεν αφήνει υπαινιγμούς, αλλά και ότι έχει καθημερινή επικοινωνία με μεγάλα και μικρά στελέχη της Ν��.