​Πριν καλά καλά σβήσει το κυβερνητικό «μέτωπο» Μητσοτάκη-Ντινόπουλου για την αξιολόγηση και τον έλεγχο των υπαλλήλων των ΟΤΑ, νέο λάδι στην «φωτιά» που έχει ξεσπάσει ρίχνει η Ρένα Δούρου.

Η Περιφερειάρχης Αττικής σχολιάζοντας το θέμα, έκανε λόγο για «φερετζέδες» που κρύβουν απολύσεις, ενώ παράλληλα κατηγόρησε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ότι μεθοδεύει την "έξοδο" υπαλλήλων, ώστε να ��λοποιήσει τη δέσμευσή του προς τους δανειστές για 6.500 απολύσεις.

«Σήμερα το δημόσιο χρειάζεται πραγματική αξιολόγηση και όχι “ποσοστώσεις”, “εφεδρείες” ή άλλους είδους "φερετζέδες" που κρύβουν απολύσεις και κατά συνέπεια υποστέλεχωση και αποδυνάμωσή του» είπε χαρακτηριστικά η κ.Δούρου σε συνέντευξή της στην "Καθημερινή της Κυριακής".

«Tο υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο – δηλαδή ο Κώδικας Δημοσίων Υπαλλήλων και το ΠΔ 178/2004 – επαρκεί πλήρως για τη διασφάλιση της αξιοπιστίας των στοιχείων των δημοσίων υπαλλήλων - αρκεί να υπάρχει η ανάλογη πολιτική βούληση» πρόσθεσε η κ.Δούρου.

Αναφερόμενη στην εισαγγελική παρέμβαση που ζήτησε ο Κυρ. Μητσοτάκης στοχοποιώντας 5 δημάρχους, η Περιφερειάρχης Αττικής κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «έσπευσε να κηρύξει τον πόλεμο απέναντι σε μια ενέργεια αιρετών που στόχο είχε την αποτελεσματική εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος».

«Γιατί η εύρυθμη λειτουργία, η επαρκής στελέχωση, οι συμμετοχικές, δημοκρατικές, αξιοκρατικές διαδικασίες του δημοσίου τομέα και κατ' επέκταση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον» πρόσθεσε η κ.Δούρου.