Για «ντελίριο ακροδεξιάς μισαλλοδοξίας και κενολογίας» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού στην εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την ίδρυση της Ν.Δ..

Αποφεύγοντας να απαντήσει στα περί κρυφής ατζέντας που της καταλόγισε ο πρόεδρος της ΝΔ, η Κουμουνδούρου αναφέρει πως «ο κ. Σαμαράς μετέτρεψε την εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την ίδρυση της Ν.Δ. σε μνημόσυνο» και πως «αντί να αναλύσει τους άξονες της στρατηγικής του κόμματός του, κατέφυγε σε ένα ντελίριο ακροδεξιάς μισαλλοδοξίας και κενολογίας ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ».

«Απολύτως λογικό, για έναν πρωθυπουργό που έχει συνδέσει την παράταξή του με την πιο παράλογη και αντικοι��ωνική πολιτική που έχει βιώσει ο τόπος στη μεταπολίτευση και τώρα προσπαθεί με καινούρια ψέματα να μείνει στην εξουσία», συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και διερωτάται: «θα καταργήσει τους 462 εφαρμοστικούς μνημονιακούς νόμους, τις 25 Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και τα εκατοντάδες ΠΔ και υπουργικές αποφάσεις που υλοποιούν το μνημόνιο; Για ποιά έξοδο από την κρίση και για ποιά ανάκαμψη έχει το θράσος να μιλά ο κ. Σαμαράς προσπαθώντας να εξαπατήσει τον ελληνικό λαό;».