Και στη Βουλή έφθασε η κόντρα για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και πολιτικά στελέχη της Κουμουνδούρου που έχουν στη διάθεση τους αποσπασμένους δημοσίους υπαλλήλους παραβίασαν το νόμο για την αξιολόγηση του Δημόσιου καθώς δεν έχουν στείλει τα φύλλα αξιολόγησης και η προθεσμία έχει λήξει από τις 12 Σεπτεμβρίου.

Σημειώνεται ότι το ίδιο έκαναν και οι βουλευτές του ΚΚΕ που ούτως ή άλλως έχουν ξεκάθαρη θέση υπέρ της ανυπακοής και της κατάργησης των μνημονιακών νόμων. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Χρυσή Αυγή δεν έχουν δώσει απάντηση σχετικά με το τι έπραξαν, αν και είναι γνωστές οι θέσεις του για τους μνημονιακούς νόμους.

Πολλοί βουλευτές, πάντως, δεν έχουν στείλει στοιχεία λέγοντας ότι “αν δεν μας ήταν χρήσιμοι, θα τους είχαμε αλλάξει”.

Υπενθυμίζεται ότι η νομοθεσία προβλέπει την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλών από τους φυσικούς προϊστάμενούς τους, δηλαδή τους διευθυντές των υπηρεσιών που έχουν αποσπάσει.

ΣΥΡΙΖΑ: «Δε θα συμβάλλουμε στη νομιμοποίηση αυτής της πολιτικής»

Αμιγώς πολιτική απόφαση, που έχει ληφθεί από το προεδρείο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, βρίσκεται πίσω από τη στάση των βουλευτών της Κουμουνδούρου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζεται ότι η κυβέρνηση αναζητά εναγωνίως δεξαμενή για τις απολύσεις που ζητά η τρόικα και τονίζει πως δε δέχεται να συμβάλει στην νομιμοποίηση αυτών των πολιτικών.

Σημειώνει, παράλληλα, πως είναι παράλογο να καλούνται να αξιολογήσουν τους υπαλλήλους οι ίδιοι οι βουλευτές που τους απέσπασαν στο γραφείο τους αφού η επιλογή τους δείχνει από μόνη της ότι τους εμπιστεύονται απολύτως.