Αναδίπλωση επιχείρησε ο Υπουργός Εσωτερικών, Αργύρης Ντινόπουλος, σχετικά με τα όσα δήλωσε το πρωί στον ΑΝΤ1, υποστηρίζοντας ότι το σχόλιό του σχετικά με τη «στήριξη» στη Δούρου διαστρεβλώθηκε, ενώ απάντησε στην δριμεία κριτική που του ασκήθηκε από το Ποτάμι με βαρείς χαρακτηρισμούς κατά του Σταύρου Θεοδωράκη.

O κ. Ντινόπουλος δήλωσε:

«Μετά το ειρωνικό σχόλιο μου στον ΑΝΤ1 για τη Ρένα Δούρου, που πολλαπλώς παραποιήθηκε, θέλω να κάνω ένα σχόλιο αναφορικά με τη δήλωση του κυρίου Θεοδωράκη.

Το Υπουργείο Εσωτερικών πράγματι “τάραξε στη νομιμότητα” τους δημάρχους, που αρνήθηκαν τους ελέγχους των συμβάσεων.

Απέστειλε αμέσως όλα τα σχετικά έγγραφα στους Γενικούς Γραμματείς των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων για να εφαρμόσουν το νόμο.

Ο κ. Θεοδωράκης όμως, ταράζει κυριολεκτικά και την αλήθεια και τη δημοσιογραφική δεοντολογία κατηγορώντας με βαριές εκφράσεις το Υπουργείο Εσωτερικών για δήθεν παλαιοκομματική νοοτροπία.

Αρκεί κανείς να ακούσει τις σημερινές δηλώσεις μου στα ΜΜΕ για να αντιληφθεί τον γκεμπελισμό και τη φασιστική νοοτροπία του κ. Θεοδωράκη».

Προηγουμένως το Ποτάμι είχε υποστηρίξει στην ανακοίνωσή του ότι «η προεκλογική αγωνία του υπουργού Εσωτερικών, τον οδηγεί στη χειρότερη μορφή παλαιοκομματισμού» και του καταλόγισε ότι «κλείνει το μάτι ακόμη και στους παράνομους και ενώνει έτσι τη φωνή του με όλους αυτούς -"αριστερούς" και "δεξιούς"- που θεωρούν λεπτομέρεια την τήρηση της στοιχειώδους νομιμότητας».

Στην ανακοίνωσή του το Ποτάμι κατέληγε: «Αυτό που προέχει για το παλιό πολιτικό σύστημα είναι η προστασία των δικών του παιδιών που είναι ήδη βολεμένα στο δημόσιο και τους δήμους και όχι το συμφέρον της κοινωνίας, το συμφέρον των πολλών».